Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Gülşah ERDENER AKIN

İSTEKLERİM-2

Milletin iradesiyle yeni seçilen İskenderun Belediye Başkanımız Sn.Mehmet Dönmez, seçimlerden önce İskenderun Teknik Üniversitesi’nde teknoloji hakkında konuşmaya davet edilmişti. İzlemeye ve analiz etmeye gittim. Savunma sanayine güzel ve efektif donanımlar yapıyor ve sağlam yazılımcılardan oluşan bir ekibi de vardı. Şirketi de Ankara’daydı.

Tüm konuşması boyunca bir kere bile siyasetten, seçimden bahsetmedi. Çünkü üniversitelerde ve okullarda siyaset olmaz. Çok takdir ettim. 

Konuşması sırasında Rektör Sn.Tolga Depçi’ye yönelerek  Ankara’daki şirketini İskenderun Teknopark içerisine taşımayı düşündüğünü iletince Rektör Sn.Tolga Depçi ‘’Söz mü?’’ diyerek sormuştu. Tüm salonda sıcak ve güzel bir hava esmişti. Sn.Mehmet Dönmez bunun üzerine ‘Söz!’ diyerek Tolga Bey’le el sıkıştı. 

Ardından hemen ben mikrofon isteyip Başkan Mehmet Bey’e isteğim olan soruyu yönelttim;

  • İskenderun Teknik Üniversitesi Akdeniz’in parlayan incisi olacak ve çok değerli mezunlar vermeye devam edecek. Bulunduğu şehre değer katacak projeler, Ar-Ge’ler geliştirecek. Ankara’daki şirketinizi taşımadan önce Bilgisayar Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği gibi bölümlerdeki öğrenciler için sizin bildiğiniz ve öğrenilmesi gereken yazılım programlarını online olarak eğitimlerini vermeniz ve buraya şirketiniz geldiğinde de kendi klanınızla ilerlemeniz nasıl olur diye sormuştum. 

Mehmet Bey çok beğenmiş hatta ‘’Tabii ki neden olmasın!’’ diyerek aksiyona geçeceğini iletmişti. Ben de tüm salona dönüp alkış istemiş ve gençlerle birlikte takip edeceğimizi iletmiştim. 

Takipteyim ve takipteyiz..

Tüm Türkiye’de takip her zamankinden daha sıkı başladı. Aslında takip edilmese de eminim biz ülke olarak hep daha iyiye koşacağız. 

Çünkü dünya dijitalleşiyor, daha hızlı öğreniyor, farkında oluyor, bilgiyi yayıyor. Her ne kadar bazen manipüle olsa da dijital okur-yazarlığı olan insanlar ve yeni nesil gençlik herşeyin yüksek farkında. 

Yeni dönem Hatay ili ve ilçelerindeki tüm başkanlarımıza hayırlı görevler diliyorum. 

Babam Boksör M.Nuri Erdener’in dediği gibi ‘’Bu şehre hizmet edecek kişi, bu şehre aşık olmalı, kendinden daha fazla düşünmeli. İşte o zaman İskenderun hatta Hatay hak ettiği değere ve günlere kavuşur, birlik olur, mutlu olur.’’ 

Harika bir hafta diliyorum. 

SON HABERLER