Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İNFLUENZA VİRÜSÜNE DİKKAT!

Halk arasında domuz gribi

Halk arasında domuz gribi olarak da bilinen influenza enfeksiyonunun, özellikle küçük bebekler ve kronik hastalığı olan çocuklarda ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini ifade eden İskenderun Palmiye Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Mürşit Acemoğlu, çocukları enfeksiyonel hastalıklardan korumanın yolları hakkında bilgilendirmede bulundu.

Uzm. Dr. Mürşit Acemoğlu, “Çocuklarda domuz gribi; influenza A virüsünün H1N1 alt tipi tarafından neden olunan bir solunum yolu enfeksiyonudur. H1N1 virüsü, kişiden kişiye solunum yoluyla bulaşabilir. Virüs, öksürme, hapşırma veya enfekte kişinin teması ile yayılabilir. Diğer grip türleriyle benzerlik gösteren belirtileri; yüksek ateş, öksürük, boğaz ağrısı, baş ağrısı, yorgunluk ve kas ağrılarını içerir. Çocuklar genellikle diğer yaş gruplarından daha hassas olabilir ve ciddi komplikasyonlara neden olabilir. Domuz gribi vakalarında erken tanı ve tedavi önemlidir, özellikle yüksek ateş, nefes darlığı, solunum sıkıntısı gibi ciddi semptomlar varsa derhal bir sağlık kuruluşuna başvurulmalıdır” açıklamasında bulundu.

Domuz gribinden korunabilirsiniz!
Domuz gribinden korunmanın yolları hakkında açıklamada bulunan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Mürşit Acemoğlu, “Tokalaşmaktan, öpüşmekten ve sarılmaktan kaçının, ellerinizi sık sık sabunlu suyla yıkayın, ellerle temas edilen kapı kolu, ortak kullanılan telefonlar ve musluk gibi yüzeyleri sık sık temizleyin, bulaşma ihtimalinin arttığı kapalı alanlardan, toplu ulaşım araçlarından ve hasta kişilerin olduğu ortamlardan uzak durmaya özen gösterin, hasta kişilerle yakın temasta bulunmayın, tıbbi maske kullanın, bulunduğunuz odayı sık sık havalandırın” dedi.