Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

HBB BAŞKANI SAVAŞ: ÜCRETSİZ OLARAK HİZMET VERECEK

HBB BAŞKANI SAVAŞ: MERKEZ,

HBB BAŞKANI SAVAŞ: MERKEZ, TEDAVİYE İHTİYAÇ DUYAN VATANDAŞLARIMIZA ÜCRETSİZ OLARAK HİZMET VERECEK

Hatay Büyükşehir Belediye (HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hatay Büyükşehir Belediyesi ve YSYD İnsani Yardım Derneği işbirliğinde yapımı tamamlanan Serinyol Fizik Tedavi ve Psikososyal Destek Merkezinin açılış törenine katıldı.

Törene CHP Antakya İlçe Başkanı Ümit Kutlu ve CHP Antakya Belediye Başkan Adayı Hüseyin Aksoy katılırken Merkezin işletmeciliğinin YSYD İnsani Yardım Derneğine verilmesi adına HBB Başkanı Savaş ve Dernek Başkan Yardımcısı Ferit Yardak tarafından protokol imzalandı.

Törende konuşma yapan Başkan Savaş, “Öncelikle işbirliği yaptığımız sivil toplum örgütü  paydaşlarımıza ve Serinyol Esnaf Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifine teşekkürlerimi iletiyorum. Kiralayıp tadilatını yaptığımız bu merkez, psikolojik ve fiziksel anlamda tedaviye ihtiyaç duyan vatandaşlarımıza ücretsiz olarak hizmet verecek. Gerekli tedavilerin yanı sıra ilaç ve protez desteği de verilecek. Merkezimizden hizmet alacak hastalarımıza acil şifalar diliyorum. Yakın zamanda ise kardeş yabancı şehirlerimizden gelen yardımlarla EXPO civarında yeni bir fiziksel ve psikolojik destek merkezi de açacağız.” dedi.

15 şehirde 2015’ten beri çalışmalar yürüttükleri aktaran Ferit Yardak, “Afetten dolayı ilk günden itibaren Hataylıların yanından olduğumuzu belirtmek istiyorum.  Deprem nedeniyle ampute olan hasta sayımız oldukça yüksek ve yaralanmalardan kaynaklı vatandaşlarımızın fizik tedavi ihtiyaçlarının karşılanması için bu merkezi açtık. Katkılarını esirgemeyen Sayın Lütfü Savaş Bey ve HBB’ye, çalışanlarına sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.” açıklamalarında bulundu.

En az 4 FTR Uzmanıyla hizmet verecek olan Merkezde engelli ve engellilik riski altındaki kişilere yönelik fizik tedavi ve rehabilitasyon desteği, pozisyonlama ve doğru müdahale eğitimleri, önleyici halk sağlığı hizmetlerinden tüm vatandaşlar ücretsiz faydalanacak.

Ayrıca merkezde engelli kişilerin iyileşme sürecini destekleyecek medikal cihaz temini ve hibesi de yapılacaktır.

Vatandaşlar; kadın ve erkeklerin muayene odalarının ayrı olduğu merkezde alanda uzman personeller tarafından hizmet alacak.