Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bu Yanık Ünitesi Hayat Kurtarıyor

Hastaların Elif Asfuroğlu Ablası


Hastaların Elif Asfuroğlu Ablası İyi ki Var

Yangınlar, iş ve evlerde yaşanan görünmez kazalar sonucu her gün bir çok kişi yanıklar nedeniyle hastanelere kaldırılıyor.
Özellikle odun ve kömür sobalarının bilinçsizce kimyasal madde kullanarak yakılması, kaynar çaydanlık devrilmeleri, kaynamış çay ve kahve bardaklarının masa kenarına gelişi güzel konulması sonucu yürümeyi yeni öğrenmiş küçük çocukların üstüne devrilmesi gibi bir çok nedenden dolayı sıkıntılı yanıkların tedavisi İskenderun Devlet Hastanesi Yanık Ünitesi’nde yapılıyor.


İskenderun Devlet Hastanesi Yanık Ünitesi ise Başhekim Uzman Dr Veysel Yıldırım’ın yoğun çabası ve ısrarı sonucu İskenderun OSB Yönetimi tarafından 2015 yılında kuruldu.
Tedavilerde başarı oranı neredeyse yüzde 100’e yakın olan İskenderun Devlet Hastanesi Yanık Ünitesi’nde görev yapan uzman doktorlar ve hemşirelerin verdiği mücadele, hastalarına gösterdikleri ilgi ise her türlü takdirin üzerinde.
Birkaç aylık bebekten en yaşlı hastasına kadar, Yanık Ünitesi Sorumlusu Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr Elif Canbolat Asfuroğlu, Genel Cerrehi Uzmanı Op Dr Burhan Şaban ve Genel Cerrehi Uzmanı Op Dr Servet Ağdeniz’in olağan üstü çabalarıyla tamamı iyileşene kadar taburcu edilmiyor ve tamamına enfeksiyon riskine karşı da ziyaretçi yasağı uygulanıyor.


Bir çok yanık türünde yanlış uygulamalar sonrası gecikmeli olarak İskenderun Devlet Hastanesi Yanık Ünitesi’ne getirilen bir çok hastanın durumu ise doktorların işini zorlaştırdığı gibi, bir çok sıkıntıyı da beraberinde getiriyor.
Yanığın türü ne olursa olsun ilk anda ilk müdahelenin doktor ve uzman hemşire kontrolünde yapılmamasının ağır bedellerini ödeyen bir çok hasta, tüm yanıkları iyileşmiş, iz kalmamış bir şekilde taburcu olurken özellikle Yanık Ünitesi Sorumlusu Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr Elif Canbolat Asfuroğlu ve ekibine sonsuz teşekkür ediyor.