Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

SAVAŞ: DEĞERLERİMİZİ EZDİRMEYEN 2 KULÜBÜMÜZÜN BAŞKAN, YÖNETİM VE FUTBOLCULARINI CANIGÖNÜLDEN KUTLUYORUM

BAŞKAN SAVAŞ: SÜPER KUPA

BAŞKAN SAVAŞ: SÜPER KUPA FİNALİ; İSTANBUL, SAMSUN VEYA ATATÜRK’ÜN EMANETİ OLAN HATAY’DA OYNANABİLİRDİ

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Türkiye Futbol Federasyonu tarafından Suudi Arabistan’da oynanması planlanan ancak maç öncesi çıkan tartışmalar sonucu ertelenen Turkcell Süper Kupa Finali maçına yönelik değerlendirmelerde bulundu. 

“SÜPER KUPA FİNALİNİN ARABİSTAN’DA YAPILMAK İSTENMESİ DOĞRU DEĞİLDİ”

Riyad’da bulunan Al-Awwal Park (Kral Suud Üniversitesi) Stadyumu’nda meydana gelen organizasyondaki bazı aksaklıklar nedeniyle Fenerbahçe- Galatasaray takımları sahaya çıkmadan yurda dönmeleri üzerine Başkan Savaş, böyle anlamlı bir müsabakanın Türkiye’nin milli değerleri ile ilgisi olmayan bir ülkede yapılmasını doğru bulmadığını söyledi. 

Süper Kupa Finali maçının Cumhuriyetin 100. yılına özel olarak düzenlendiğini hatırlatan Savaş, “Atatürk, Türk insanı için bambaşka bir milli liderdir. Biz Atatürk, cumhuriyet ve milli marş gibi değerlerimizi kimseye ezdirmeyiz. Bu değerlerimizi ezdirmeyen, başları dik bir şekilde maçı oynamadan yurdumuza dönen 2 kulübümüzün başkan, yönetim ve futbolcularına canıgönülden teşekkür ediyorum. Kendi coğrafyamızda; 2 takımı gururla seyredebileceğimiz bir atmosferde ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafını gururla taşıyacağımız, milli marşımızı rahat rahat söyleyeceğimiz bir ortamda yapılmasını tercih ederim. Bir daha da böyle milli ve manevi anlamda bizi zor durumda bırakacak bir eylemin olmamasını temenni ediyorum.” dedi.

Ayrıca Başkan Savaş, Süper Kupa organizasyonun adının “Atatürk Süper Kupası” olarak değiştirilmesini önererek “Ertelenen FB-GS maçının milli ve manevi değerimiz olan İstanbul, Ulusal Kurtuluş Savaşı’mızın simgesi olan Samsun veya Atatürk’ün “şahsi meselem” diyerek Türkiye Cumhuriyeti’ne emanet ettiği Hatay’da oynanmasını dilerdik.” dedi.