Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İRANLI GÜREŞÇİLER RAKİP TANIMADI

Hatay Büyükşehir Belediyesinin ev

Hatay Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde düzenlenen Türkiye ve 7 farklı ülkeden 53 sporcunun katıldığı 12. Dünya Aba Güreşi Oyunları sona erdi. HBB ve Dünya Aba Güreşi Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş oyunların açılışında yaptığı konuşmada 12 yıl önce bu organizasyona başladıklarında aba güreşinin neredeyse unutulmuş hale geldiğini söyledi.

Başkan Savaş, konuşmasını şöyle sürdürdü: “6 Şubat’ta meydana gelen depremle büyük bir talihsizlik yaşadık. ‘6 Şubat’ı unutturmayın, unutturmayalım.’ 6 Şubat’tan itibaren de aba güreşi dışında Hatayspor’u, basketbolu, satrancı, masa tenisini, voleybolu devam ettiriyoruz. Bunu, şunun için yapıyoruz: Hatay’da gerçekten üzüntümüz büyük ama Hatay’ı normalleştirmemiz gerekir. Sadece fiziksel olarak değil, Hatay’dan giden insanlarımızı geri getirmek için çaba sarf etmemiz gerekir. Bu nedenle bugün bu oyunları burada yapıyoruz.”

Çok uzak ülkelerden kendi imkanlarıyla Hatay’daki bu moral ve motivasyon konusuna destek vermek için gelen bütün kafile başkanlarına, yöneticilerine ve sporculara, teşekkür eden Savaş, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne son emaneti olan bu coğrafyaya, bu coğrafyanın insanları sahip çıkacak. 60, 70, 80 ve +90 kilo kategorilerinde gerçekleştirilen müsabakalar çok renkli ve çekişmeli mücadelelere sahne oldu. Ağır sıklet finalinde iki İranlı sporcu Yazdan Hassanpour ile Behzad Etemadi Badlo karşı karşıya geldi. İki İranlı ağır sıkletin mücadelesinde rakibine üstünlük sağlayan Yazdan Hassanpour birinciliğe ulaştı. Türk güreşçi Feyyaz Yazıcı üçüncü olurken, Gürcistanlı sporcu İosebi İarajuli dördüncü oldu. 

60 kiloda 1. Marad Gorgadze- Gürcistan 2. Mehmet Yüce-Türkiye 3. Mahdi Ghadimi- İran 

70 kiloda 1. Fatih Önalan-Türkiye, 2. Kazım Sakarya- Türkiye, 3. Semih İpek Türkiye

80 kiloda 1. Hasan Kaya-Türkiye, 2. Ulubek Rakhmonov- Özbekistan, 3. Muhammet Hüseyin-Türkiye

90 kiloda 1. Mostafa Eskandarı- İran, 2. Husan Rakhımov- Özbekistan, 3. Saeıd Mohammadı Hassan- İran

Dereceye giren sporculara madalya ve ödüllerini Başkan Savaş ve Dünya Aba Güreşi Federasyonu Kurucu Başkanı Prof. Dr. İbrahim Öztek verdi.