Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

YİNE İSTE YENİ BİR 1001 KABULÜ

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE)

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci’nin danışmanlığını yapacağı İskenderun Meslek Yüksekokulu öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül Yücel’in yürütücüsü olduğu proje, TÜBİTAK 1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı tarafından desteklenmeye hak kazandı.
İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci’nin danışmanlığını yapacağı, İskenderun Meslek Yüksekokulu öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül Yücel’in yürütücüsü olduğu proje, TÜBİTAK 1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı tarafından desteklenmeye hak kazandı. Danışmanlığını İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci’nin yaptığı “Lityum Kazanımı Amacıyla Flament Üretimi, İyon Elek Tasarımı ve Kullanımının Araştırılması” başlıklı projesi ile Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül Yücel ve ekibi lityum kazanımında kullanılabilecek lityum iyon elekleri arza uygun şekilde 3 boyutlu baskı teknolojisi ile üretecek ve ayrıca kolon teknolojisinin gelişiminde önemli bir rol oynayacak. Lityumun endüstriyel ekosistemdeki kritik durumu, uzay ve savunma, elektronik, taşınabilir ve otomotiv cihazları, enerji yoğun endüstriler, yenilenebilir enerji çözümleri ve sağlıkla ilgili teknolojiler dâhil olmak üzere geniş uygulama yelpazesine sahip olan lityuma 2030 yılına kadar 18 kat, 2050 yılına kadar ise yaklaşık 60 kat daha fazla ihtiyaç duyulacağı ön görülüyor.
İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci danışmanlığında kabul edilen bu 1001 Projesi kapsamında projenin yürütücüsü olan Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül Yücel’e İSTE’den Dr. Öğr. Üyesi Alper Solmaz, Öğr. Gör. Dr. Zeynel Abidin Sarı ve Öğr. Gör. Mesut Karta eşlik ederken, İnönü Üniversitesi’nden Prof. Dr. Musa Sarıkaya da projeye paydaşlık edecek.
Projesi desteklenmeye hak kazanan Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül Yücel’i tebrik eden İSTE Rektörü Depci “birbiri ardına aldığımız güzel haberler çalışma azmimizi artıyor ve tekrar iyi ki İSTE’deyiz dedirtiyor. Aile üyelerimizin aldığı her başarı bizim için gurur sebebi. Projede danışman olarak yer almak, tecrübelerimizi hocalarımızla paylaşmak ve birlikte çalışıyor olmaktan ayrıca mutluluk duyduğumu belirtmek isterim. Bu çalışma ve başarı İSTEği olduğu sürece daha nice kabullerin, güzel işlerin haberini vereceğimize kuşkum yok. Hocalarımıza bu ve sonraki tüm çalışmalarında kolaylıklar diliyorum.” değerlendirmesinde bulundu.