Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İSTE’ye PORTEKİZ’DEN MİSAFİR VAR

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE)

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci Lisbon Teknik Üniversitesi öğretim üyeleri ile Porto Yüksek Mühendislik Enstitüsü Pretensa Müdürünü ağırladı.
İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci Lisbon Teknik Üniversitesi öğretim üyeleri ile Porto Yüksek Mühendislik Enstitüsü Pretensa Müdürünü ağırladı. 26 Mart Salı günü İSTE Rektörlük Makamında Rektör Depci’yi ziyaret eden Lisbon Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. João Garcia, Prof. Dr. Carlos Sousa Oliveira ve Porto Yüksek Mühendislik Enstitüsü Pretensa Müdürü İnşaat Mühendisi Paulo Pimenta’ya İSTE Rektör Danışmanı Öğr. Gör. S. Alper Özdemir eşlik etti.
6 Şubat depremleri sonrası Hatay’da yeniden yapılanma süreçleri, Türkiye’de kentsel dönüşüm ve imar faaliyetleri ile gelişen inşaat teknolojileri konusunda incelemelerde bulunmak üzere bölgeye gelen misafirler deneyimlerini paylaşmak ve bilgi almak üzere Rektör Depci’yi ziyaret etti. Ziyaret aynı zamanda Portekiz’deki imar faaliyetleri ve kentsel dönüşüm çalışmaları üzerine verimli paylaşımlara vesile oldu.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci “Türk Milletinin 6 Şubat depreminde gösterdiği birlik ruhu ve hemen sonrasında devletin tüm imkanları ile başlatılan seferberlik sayesinde hızla başlatılan yeniden yapım çalışmalarını yerinde incelemek için Hatay’da olan hocalar ve mühendisleri bugün İSTE’de misafir ettik. Sohbetimiz Portekiz’deki imar faaliyetleri ve kentsel dönüşüm çalışmalarını kapsayacak şekilde geniş bir yelpazedeydi. Nazik ziyaretleri için Prof. Dr. João Garcia, Prof. Dr. Carlos Sousa Oliveira ve Paulo Pimenta’ya teşekkür ediyorum” dedi.