Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İSTE İMYO TEPE KAMPÜSTE YÜKSELİYOR

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE)

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) İskenderun Meslek Yüksekokulu’nun (İMYO) yeniden yapım çalışmalar tepe kampüste “yeşil kampüs” bilinciyle devam ediyor.
İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) İskenderun Meslek Yüksekokulu’nun (İMYO) yeniden yapım çalışmalar tepe kampüste “yeşil kampüs” bilinciyle devam ediyor. 6 Şubat Depremlerinde ağır hasarlı duruma gelen ve yeniden inşaasına İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci’nin girişimleriyle ODTÜ Eymir Kültür Vakfı (EKV) iş birliği protokolü çerçevesinde başlanan İMYO’da inşaat çalışmaları aralıksız sürüyor. Geçtiğimiz günlerde Rektör Depci ile EKV Yönetim Kurulu Bağış Yapıları Başkanı İsmail Işık’ın yaptığı görüşmelerin neticesinde projenin, resmi bitiş tarihi olan 28 Kasım 2024 yerine, iki ay öne çekilerek 30 Eylül 2024’te tamamlanması ve böylece İMYO’nun yeni ders yılında eğitime başlaması konusunda mutabakata varıldı. Planlamalar da bu tarihe uygun biçimde revize edildi.
Çalışmaları sıklıkla yerinde inceleyen Rektör Depci bu kez süreçle ilgili bir toplantı yaptı. Toplantıda, bölgedeki tek yapısal çelik konstrüksiyonlu okul binası olan İSTE İMYO yapılarının, deprem dirençli olmasının yanı sıra hızlı üretim imkânıyla bölge için örnek bir şantiye olmayı sürdürmesine dikkat çekildi. Yeniden yapım çalışmalarında son durum ise şöyle: Metalurji Binası’nın tüm çelik konstrüksiyonu tamamlandı: çatı ve cephe panel kaplamalarına geçildi; Makine Birimi’nde radye temeli üzeri kolon montajlarına başlandı; Meydan Kafe inşaatı ve çevre düzenleme işlerinin Nisan ayında başlaması planlanıyor.
İSTE ve ODTÜ Kültür Vakfından mühendis ve mimarların ortak çalışmaları sonucunda ortaya çıkan İMYO Yerleşkesi projesinin her anını titizlikle değerlendiren İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci “projeyi yeşil kampüs olarak kot farkını bile modern çizgilerle değerlendirerek hazırladık. Daha yaşanılabilir bir dünya ve kampüs için sürdürülebilirliği gözettik. ODTÜ Eymir Kültür Vakfı ile Hatay’da doğal yaşamın korunduğu, sürdürülebilir peyzaj anlayışının hakim olduğu, yaya öncelikli, engelsiz bir kampüs inşa ediyoruz. Projeye destek sunan tüm bağışçılarımıza kurumum ve şahsım adına teşekkür ediyorum.” dedi.