Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

KİTAP FUARININ 4. GÜNÜNDE SEVAL KİRMİT YAZAR SÖYLEŞİ YAPTI

HABER: Abdurrezzak NAZLI- İskenderun

HABER: Abdurrezzak NAZLI- İskenderun Atatürk Anıt Alanı’nda bu yıl ilk defa düzenlenen İskenderun 1. Kitap Günleri devam ediyor. 100 yazar, 70 stant ve 180 yayınevinin katıldığı Kitap Günleri, 16 Şubat 2020 Pazar Gününe kadar sürecek. Hergün yüzlerce katılımcının destek verdiği fuarın dünkü bölümünde iş dünyasının tanınmış ismi Seval Kirmit Yazar, okuyucularının yoğun ilgisiyle imza ve söyleşi günü gerçekleştirdi.

“ÖĞRENİN VE ÖĞRETİN”

Söyleşide görüşlerini dile getiren ve kitapları hakkında bilgiler veren Seval Kirmit Yazar, hem hem okuyan hem de yazan bir anne olduğunu belirterek “Annelere tavsiyem öğrenin ki; hayattan faydalanın. Öğretin ki; hayat sizden faydalansın” diyerek müthiş tesbitini okuyucularıyla paylaştı.

“ÇOCUKLARA ROL MODEL OLMAK ZORUNDAYIZ”

Yazar ayrıca söyleşinin diğer bölümlerinde şu konuşmayı yaptı:

“İskenderunmuz böyle bir organizasyona ilk kez ev sahipliği yapıyor. Bundan dolayı çok mutluyuz. Emsal fuarlarla kıyasladığımızda ortada çok başarılı bir emek olduğunu söyleyebiliriz. Bu kentimiz adına gurur verici. Tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum, yurdun her köşesinden gelen davetli  konuklara da “Hoşgeldiniz” diyorum. Fuarımızın 4. Gününde gösterilen ilgiden memnunuz. Ben bir anne olarak çocuklarımın televizyon, bilgisayar gibi teknolojinin oyunlarla esir alan zamanlarını kitap okuyarak geçirmelerini sağlamaya çalışıyorum. Çocukların “Okumayı sevmiyorum” egosunu bertaraf ediyorum. Çünkü çocukların ihtiyacı olan şey doğru eğitim ve doğru yönlendirmedir. Araştırmacılar ilkokul ve üzeri eğitimli annelerin çocuklarının başarıya daha yakın olduğunu göstermektedir. Öyle ise her anne kendi çapında okumaya ve eğitime açık olmalı.”

EĞİTİM SİSTEMİ PRATİĞE YÖNELMELİ

Ülkemizde eğitim sisteminin sürekli değiştiğine işaret eden Seval Kirmit Yazar, “Finlandiya gibi Japonya gibi ülkelerde eğitim düzeyinin ve sisteminin çok iyi olduğu dile getiriliyor. Biz ise halen eğitim sistemini tartışıyoruz. Oysa ezbere dayalı değil, teorikten çok pratiğe yönelen eğitimden yanayım. Mesleğini aşkla yapan öğretmenlerimize danışarak bu sistemi tartışmasız hale getirebiliriz. Bu değerli eğitimcilerimizin  görüşleri alınırsa geçmişte “Köy Enstütüleri” modeli örnek alındığı gibi  değerlere sahip çıkmalıyız eğitim projeleri geliştirmeliyiz. Çocuklara rol model olmak zorundayız.” diye konuştu.