Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BASIN MENSUPLARININ 24 TEMMUZ BULUŞMASI

24 Temmuz tarihi Gazetecilik

24 Temmuz tarihi Gazetecilik ve Basın Bayramı olarak kutlanıyor. Türk basınında sansürün kaldırılması olarak kutlanan Gazeteciler ve Basın Bayramında İskenderun Kaymakamı İskender Yönden ile Belediye Başkanı Fatih Tosyalı bu anlamlı günde basın mensupları ile bir araya geldi.Sorunlar Seslendirilmeli

skenderun belediyesi iki nolu gazinoda basın mensupları ile bir araya gelen İskenderun Kaymakamı İskender Yönden davete katılan tüm basın mensuplarına teşekkür etmek isteğini ifade etti. Yönden, sormak istenilen soruların cevaplarını vermeye çalışacağını bu tür birlikteliklerden çalışmaların ve verilen hizmetlerin daha verimli olduğunun altını çizdi.

İskenderun’a yeni bir devlet hastanesinin şart olduğunu ancak şuanda yer arayışı fizibilite çalışması içerisinde bulunduklarını sözlerine ekleyen Kaymakam Yönden,” Biz ilçemizde yaşayan insanlarımız için en iyi en kaliteli yaşam alanlarını ve ortamları yaratmak için el birliği ile çalışıyoruz. Sonrasında bu hizmetleri dışarıdan beğenerek gelenler de turist olarak ilçemize katma değer katacaktır ”dedi.

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, ilçemizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesine ve kalkınmasına da önemli katkılar sunmaktadır diyerek şunları söyledi:

“ Hemşerilerimize en iyi hizmeti verme gayreti içerisinde, Kaymakamımızla, diğer kamu kurum ve kuruluşlar ile halka hizmet noktasında sürekli görüş alışverişinde bulunuyoruz. Ortak çalışmalar faaliyetler yapıyoruz. Çünkü hepimizin amacı bir, oda kıymetli hemşerilerimize hizmet etmektir ”

NÜFUS SORUNUMUZ VAR

Belediye Başkanı Fatih Tosyalı,” İskenderun’un nüfusu yıllardır yaklaşık 248 Binlerde bir türlü 250 bini geçemedi. Buradan bir çağrıda bulunmak istiyorum. İlçemizde görev yapan kamu görevlilerine, üniversiteli gençlerimize ve ilçe dışında nüfuzu kayıtlı olan hemşerilerimize sesleniyorum; lütfen nüfus kaydınızı İskenderun’a yaptırın. Bu rakam bizim gerçek nüfusumuz değil bakın devletten alınan hizmet ve aktarılan kaynaklar 250 binin üzerinde ise nüfusunuz artmaktadır. Bunun için herkesi bu konuda duyarlı olmaya davet ediyorum ”şeklinde konuştu.

Bu devletten iller Bankası’ndan ek gelir demek. Daha fazla hizmet demektir.

TRAFIK SORUNU ÜZERİNDE DURUYORUZ

Başkan Tosyalı, Hatay Büyükşehir Belediyesi ile istişare halinde olduklarını özellikle battı çıktı ile ilgili yaşanan sıkıntının çözümü için çalıştıklarına da dikkat çekerek,” Tayfur Sökmen Caddesi’nden Battı Çıktıya bağlantı yapılacak. Dolmuşlar alt geçitten geçip, Şehitpamir’e girecek. Servis yolu ve kavşaklar rahatlayacak. Ayrıca İskenderun Belediyesi-HBB işbirliği ile 11 kilometrelik bisiklet yolu için start verildi. Projenin kaynağı hibe yoluyla temin edilecek ”dedi.

Toplantıda İskenderun ve ülke gündemine ilişkin karşılıklı sohbet ve sorularla devam eden toplantının sonunda da günün anısına fotoğraflar ve öz çekimler çekildi