Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

MUHAMMED MURSİ İÇİN GIYABİ CENAZE NAMAZI KILINDI

Mısır’ın demokratik yollarla seçilmiş

Mısır’ın demokratik yollarla seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı olan ve askeri darbe ile iktidardan uzaklaştırılmasının ardından yargılandığı mahkemede hayatını kaybeden Muhammed Mursi için Müftülüğün düzenlediği programla gıyabi cenaze namazı kılındı. İskenderun Kaptan Mehmet paşa Camiinde öğle namazının ardından gıyabi cenaze namazı kılındı.

Mursi için cenaze namazı kıldıran İskenderun İlçe Müftüsü Osman Şekerci, namaz sonrası zulme karşı hayatını kaybedenler için dua ettirdi.

Medeniyet vakfı adına konuşan İdris Gökalp, Mısır’ın ilk ve tek meşru cumhurbaşkanı olan Muhammed Mursi, kendisine yapılan sistematik işkence ve ihmallerin arından şehit edilmiştir diyerek şöyle devam etti:

“ Mısır’ın cumhurbaşkanı Mursi’nin şehadet haberi tüm dünya ya büyük bir neşeyle bildiren cuntanın dikkatlerden kaçırmaya çalıştığı gerçekler, cinayet arında daha net ortaya çıkmıştır. Şehit Mursi Yıllardır Böbrek, Karaciğer ve şeker hastalıklarından mustarip olduğu hadde tedavileri keyfi olarak engellenmiş olumsuz hapishane koşullarında durumunun kötüleşmesi beklenmiştir.” dedi.