Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Berfin, kendisine güç verenlere teşekkür etti…

İskenderun’da asitli saldırıya uğrayarak

İskenderun’da asitli saldırıya uğrayarak yüzü yanan ve kadınların desteğiyle tedavi süreci başlatılan Berfin Özek, bu süreci aşmasına güç verenlere teşekkür etti.

Asitli saldırı sonrası yüzü yanan Berfin Özek, İskenderun Kadın Platformu adına Av. Mehtap Sert’in Eğitim Sen İskenderun Şube binasında gerçekleştirdiği bilgilendirme toplantısında ilk kez konuşarak “Bodrum’a gideceğiz, 17 Haziran’da ameliyat sürecimiz başlayacak, eğer bir aksilik çıkmazsa ameliyat olacağım. Bodrum Kadın Dayanışma Derneğine, emeği geçen herkese, her zaman yanımda olan Av. Mehtap Sert’e, İskenderun Kadın Platformuna çok teşekkür ediyorum. Bugün benim gücüm varsa hepsi sizin sayenizde, Sağlık Bakanlığına tedavi masraflarımı karşıladığı için de teşekkür ediyorum” dedi.

Bodrum’da 13 Haziran’da kontrollerinin yapılarak 17 Haziran’a ameliyat tarihi verildiğini de aktaran İskenderun Kadın Platformu Üyesi Avukat Mehtap Sert de kendileriyle dayanışma içerisinde olanlara teşekkür etti.

Kadına yönelik her türlü şiddetin; yaşam hakkını tehdit eden, temel bir insan hakkı ihlali olduğuna işaret eden Av. Sert toplumu derinden yaralayıp, halkların geleceğini etkilediği bilinci ve ‘şiddetin töre, gelenek, haksız tahrik, ordaydın, mesaj attın’ gibi hiçbir gerekçe ile meşrulaştırılmaması şiarı ile Berfin’le dayanışma sergiledikleri süreçte hukuki olarak yol kat ettiklerini söyledi.

Sanık Ozan Çeltik hakkında “kasten öldürme” suçundan müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldığını belirten Av. Sert, hazırlık soruşturması kasten yaralamadan yürütülen ancak sürecin sonunda kadına yönelik şiddetin yaşam hakkını tehdit ettiği kabul edildiğini ve dava kasten öldürmeden açıldığını vurgulayarak “Halihazırda yürürlükte bulunan TCK kadına yönelik şiddette henüz gerekli düzenlemeleri yapmadı. Ancak Berfin’in dosyası bu konuda atılacak adımlardan biri ve devamının gelmesi için tüm kadın arkadaşlarımızla mücadele etmeye dayanışma sergilemeye devam edeceğiz. Yargı reformu paketinde her ne kadar kadına şiddet durumunda bir düzenleme var isede infaz rejiminde doğru orantılı bir düzenleme öngörülmemiştir. Bu yanıyla düzenlemenin de eksik olduğuna dair bu vesile ile tırnak içinde bir hatırlatma yapmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Berfin’in ilk duruşmasının İskenderun Adliyesi 1. Ağır ceza mahkemesinde görüleceğini sözlerine ekleyen Av. Sert “Hatay Barosu ve Adana Barosu Kadın hakları komisyonu davaya müdahil olmuştur. Hatay Barosundan kişisel olarak katkı sunan değerli meslektaşlarımızda gücümüze güç katacaktır. Ayrıca destek olmayan isteyen herkesi bizimle mücadeleye davet ediyoruz” diye konuştu.