Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İSTE’DE BÖLGESEL KATILIMLI ÇALIŞTAY

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE),

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), “Deprem Sonrası İskenderun’un Lojistik Durumu ve Ekonomik Kalkınması” konulu bölgesel katılımlı çalıştay düzenledi.
İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), “Deprem Sonrası İskenderun’un Lojistik Durumu ve Ekonomik Kalkınması” konulu bölgesel katılımlı çalıştay düzenledi. 7 Mayıs’ta İSTE Merkez Kampüs Fuar Alanında düzenlenen çalıştaya İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci ev sahipliği yaptı. Çalıştayın açılışına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Suha Orçun Mert, İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazif Çalış, İSTE Genel Sekreteri Yahya Kılıç, İSTE Genel Sekreter Yardımcısı Yunus Soylu ve davetliler katıldı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende açılış konuşması yapan Çalıştay Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Birol Erkan “İskenderun tarım, turizm, sanayi, lojistik, finans bağlamında Türkiye’de dengeli kalkınmasını gerçekleştirmiş ve hala devam ettiren belki de birkaç ilçeden biri. Bir kentin kalkınmışlığına depremin hasar verdiği kesin. Bununla birlikte ekonomi derslerinde ifade ettiğim gibi her dip daralma döneminin sonu canlandırma döneminin başlangıcıdır. Bölgesel kalkınmada bir ‘bölgesel itiş modeli’ ile tüm sektörler birlikte canlandırma dönemini başlatmamız lazım” dedi. Prof. Dr. Erkan konuşmasını şöyle tamamladı: “Çalıştayın düzenlenmesinde bize sonsuz destek olan Rektörümüz Prof. Dr. Tolga Depci’ye, İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Nazif Çalış’a, komisyondaki akademisyen arkadaşlarımıza, öğrencilerimize ve yoğun mesailerinde bize zaman ayıran profesyonellere teşekkürü borç bilirim.”
Çalıştayda selamlama konuşması yapan İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci ise “deprem sonrasında buradan hiç ayrılmayarak üniversitemizi toparladık. Bugüne kadar buradan hiç ayrılmadık, bundan sonra da İskenderun’u ve Hatay’ı bırakmayacağız. Deprem sonrasında yapılması gerekeni yaptık, kapılarımızı halkımıza açtık. Şimdi de lojistik ve diğer sektörleri ele alacağımız çalışayı düzenliyoruz” dedi. “Dünyanın en iyi projesi de olsa sahiplenilmediği sürece bir anlamı olmadığını” belirten Rektör Depci “değerli paydaşlarımızla birlikte, beraberlik içerisinde belirlenen konular üzerinde çalışacağız. Katılımınız bizlere onur ve gurur verdi. Buradan çıkacak verilerin en güzel şekilde değerlendirileceğine inancım sonsuzdur” şeklinde konuştu.
İskenderun Belediyesi, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Göç İl Müdürlüğü, KAGİDER, İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Tarım Su Ürünleri, Dörtyol Tarım İlçe Müdürlüğü, DOĞAKA, KOSGEB Hatay Müdürlüğü, Hatay Turizm Derneği, TURSAB, İSTUDER, İskenderun Gastronomi Derneği, İskenderun Gümrük Müdürlüğü, Deniz Ticaret Odası, denizcilik sektör temsilcileri, lojistik sektör temsilcileri ve demir- çelik sektör temsilcilerinin katıldığı çalıştay üç oturumda gerçekleştirildi. 1. Oturumda deprem sonrası İskenderun’un lojistik durumu ve ekonomik kalkınması üzerine sorunlar sektör bazlı ve lojistik sektörüne etkileri bakımından ele alındı. 2. Oturumda ise belirlenen sorunlara çözüm önerileri geliştirildi. Sonuç oturumunda ise her sektör değerlendirme ve önerilerine ilişkin çıktılarını katılımcılara sundu.
Düzenleme Kurulu Raporlama Oturumunda çalıştayda toplanan verilerden ortak hedefler ve çıktılar oluşturulmasının ardından düzenleme kurulu üyelerine ve katılımcılara teşekkür belgesi taktim edilerek çalıştay tamamlandı.