Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

MİLLETVEKİLİ ÇALIŞKAN’DAN MALİYE’YE ÇAĞRI

MİLLETVEKİLİ ÇALIŞKAN’DAN MALİYE’YE ÇAĞRI: DEPREMZEDE ESNAFIN VERGİ CEZALARI İPTAL EDİLSİN

MİLLETVEKİLİ ÇALIŞKAN’DAN MALİYE’YE ÇAĞRI: DEPREMZEDE ESNAFIN VERGİ CEZALARI İPTAL EDİLSİN

Saadet Partisi Hatay Milletvekili Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, Hazine ve Maliye Bakanlığı’na gönderdiği yazı ile deprem bölgesindeki esnafın yaşadığı vergi mağduriyetini gündeme taşıdı.

Çalışkan, olağanüstü koşullar nedeniyle fatura kesemeyen esnafa kesilen usulsüzlük cezalarının silinmesini ve ödenenlerin iade edilmesini talep etti.

DEPREMİN YARALARI SARILMAYA ÇALIŞILIRKEN YENİ BİR YÜK: VERGİ CEZALARI

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından büyük yıkım yaşayan Hatay ve çevre illerde, esnafın ayakta kalma mücadelesi devam ediyor. Saadet Partisi Hatay Milletvekili Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, depremi takip eden yaklaşık bir yıllık süreçte; işyeri hasarları, altyapı çöküntüsü, personel ve kayıt kayıpları gibi mücbir sebeplerle esnafın mal ve hizmet satışlarında fatura düzenleyemediğine dikkat çekti.

KESİLEN CEZALAR ADALET DUYGUSUNU ZEDELİYOR

Bakanlığa sunduğu dilekçede, fiziksel ve ekonomik yıkımın boyutlarının göz önünde bulundurulması gerektiğini vurgulayan Çalışkan, esnafa kesilen “özel usulsüzlük cezaları”nın bölgenin ekonomik canlanmasına engel olduğunu ifade etti. Çalışkan, “Söz konusu cezalar esnafımızın toparlanma sürecini olumsuz etkilemekte, adalet duygusunu zedelemektedir” dedi.

1 YILLIK DÖNEM İÇİN TAM MUAFİYET TALEBİ

Milletvekili Çalışkan, çözüm önerisi olarak depremden sonraki 1 yıllık süreci (6 Şubat 2023 – 6 Şubat 2024) kapsayan tüm özel usulsüzlük cezalarının iptal edilmesini istedi. Taleplerini şu başlıklar altında sıraladı:

–  Deprem bölgesindeki esnafa kesilen usulsüzlük cezalarının tamamen iptal edilmesi.

– Tahsil edilmiş olan cezaların esnafa iade edilmesi.

– İlgili vergi kayıtlarının düzeltilerek esnafın üzerindeki mali yükün kaldırılması.

EKONOMİK TOPARLANMA İÇİN ŞART

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın konuyu hassasiyetle değerlendirmesini beklediğini belirten Necmettin Çalışkan, bu adımın deprem bölgesindeki ticari hayatın yeniden ayağa kalkması ve bölge halkının ekonomik olarak toparlanması için kritik bir destek olacağını vurguladı.