Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

MİLLETVEKİLİ ÇALIŞKAN’DAN MALİYE BAKANLIĞA SÜRE ÇAĞRISI

Saadet Partisi Hatay Milletvekili Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, deprem bölgesindeki

Saadet Partisi Hatay Milletvekili Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, deprem bölgesindeki altyapı sorunları nedeniyle vergi mükelleflerinin yaşadığı mağduriyetlere dikkat çekerek, defter beratları ile 2026 yılı 2. dönem geçici vergi beyannamesi sürelerinin uzatılmasını istedi.

 

KRİTİK TARİHLER: 14 AĞUSTOS VE GEÇİCİ VERGİ DÖNEMİ

 

2023 yılında yaşanan deprem felaketi nedeniyle ilan edilen mücbir sebep hali kapsamında, mükelleflerin defter beratlarını dijital ortamda yüklemeleri için tanınan sürenin 14 Ağustos 2026 tarihinde sona ereceği belirtildi.

 

Saadet Partisi Hatay Milletvekili Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, Hazine ve Maliye Bakanlığına çağrıda bulunarak deprem bölgesindeki mevcut şartların dikkate alınmasını istedi.

 

ALTYAPI SORUNLARI MÜKELLEFLERİ ZORLUYOR

Çalışkan, afetin ardından Hatay’da elektrik ve internet altyapısında yaşanan sürekli kesintilerin, mükelleflerin yasal yükümlülüklerini zamanında yerine getirmesini güçleştirdiğine dikkat çekti.

Özellikle dijital ortamda gerçekleştirilmesi gereken işlemlerde sistem erişiminin sağlanamamasının ciddi mağduriyetlere yol açtığını belirten Çalışkan, kesintiler nedeniyle yapılması gereken işlemlerin tamamlanamadığını ifade etti.

 

GEÇİCİ VERGİ BEYANNAMESİ İÇİN DE UZATMA TALEBİ

Çalışkan, yalnızca defter beratlarının yüklenme süresinin değil, 2026 yılı 2. dönem geçici vergi beyannamesi için belirlenen sürenin de yeniden değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Deprem bölgesindeki mükelleflerin olağanüstü koşullar altında faaliyetlerini sürdürmeye çalıştığını belirten Çalışkan, mevcut sürelerin yaşanan altyapı sorunları karşısında yetersiz kaldığını kaydetti.

 

HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞINA ÇAĞRI

Saadet Partisi Hatay Milletvekili Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, Hazine ve Maliye Bakanlığından defter beratlarının yüklenme süresi ile 2026 yılı 2. dönem geçici vergi beyannamesi süresinin makul bir süreyle uzatılmasını talep etti.

Çalışkan, sorunun Bakanlık tarafından hassasiyetle değerlendirilmesini ve deprem bölgesindeki mükelleflerin mağduriyet yaşamaması için gerekli düzenlemelerin yapılmasını istedi.