Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nca, su ürünleri kaynaklarımızın ve su ürünlerinin sürdürülebilir kullanılması ve gelecek nesillere miras olarak bırakılmasının sağlanabilmesi, su ürünleri kaynaklarındaki doğal türlerin ve çevre dengesinin korunması, su kaynaklarımızda biyolojik çeşitliliğin arttırılması, deniz ve iç sularımızdaki su ürünleri stoklarının takviyesi amacıyla “Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi” yürütülmektedir.
2018 yılında proje kapsamında, Bakanlığımıza bağlı Akdeniz Su Ürünleri Araştırma, Üretme ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü Kepez Üretim Tesisleri’nde 5 milyon adet yavru Sazan balığı üretilmiş, ilimize 90.000 adet sazan balığı yavrusu tahsis edilmiştir.
Anadolu’muzun ekonomik ve tabii türleri arasında yer alan, vatandaşımız için kaliteli bir protein, balıkçımız için önemli bir gelir kaynağı, hem sportif hem de ticari balıkçıların gözdesi olan bu balıklar, İl Müdür Yardımcımız Avni HATAY ve Su Ürünleri Mühendislerimiz tarafından Kırıkhan Gölbaşı Gölü, Reyhanlı Yenişehir Göleti, Merkez Karlısu Göleti, Yayladağı Hisarcık, Görentaş ve Yalaz göletlerine bırakılmıştır.
Bu yıl yapılacak balıklandırma çalışmalarıyla birlikte, son 10 yılda ilimizde 908.000 sazan yavrusu ve ülke genelinde 55 milyon Sazan, Yayın, Çipura, Levrek, Kalkan, Mersin ve Karadeniz alabalığı yavrusu göl ve göletlerle bırakılmış olacaktır.
Balıkçılığımızın sürdürülebilir olması kurallara bağlı avcılık ile mümkündür. Tüm balık türleri stoklarının gelecek nesillere aktarılabilmesi için av aracı, balık boyu, av zamanı ve yer yasaklarına uyulması ve en az bir kez üremelerine imkân tanınması sürdürülebilir balıkçılık yönetimi açısından büyük önem arz etmektedir.