CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur her yağışta çatısı su akıtan ve kova koymak dışında bir tedbir alınmayan Hatay Havalimanı’nı Meclis gündemine taşıdı.
Güzelmansur, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’ın yanıtlanması istemiyle soru önergesi verdi.
Güzelmansur önergesinin gerekçesinde şunları kaydetti: “09.12.2007 tarihinde hizmete açılan Hatay Havalimanı 11 yıllık yeni bir havalimanı olmasına rağmen geçen hafta yağışların etkili olmasıyla birlikte su akıtan çatısı ve bu soruna karşı geliştirilen ‘kovalı tedbir’le gündeme gelmiştir. Hatay Havalimanı’nda benzer görüntüler daha önce 21 Kasım 2017 ve 5 Ocak 2018 tarihlerinde de yaşanmıştı. Kasım 2017’den bu yana geçen neredeyse 1 yıllık zaman diliminde Hatay Havalimanı’nın su akıtan çatısının onarılmaması ve kovalı tedbirlerle sorunun geçiştirilmeye çalışılması ne 21. yüzyıl teknolojisine ne de 95. Yılını kutladığımız Cumhuriyet Türkiye’sine yakışmaktadır.”
KOVA DIŞINDA BİR TEDBİR ALINACAK MI?
Hatay Havalimanı’nın su akıtan çatısı için yıllardır neden onarım yapılmadığını ve gerekli onarım maliyetinin ne kadar olduğunu soran CHP’li Güzelmansur, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı’na “Bu sorun için ‘kova’ dışında etkili bir tedbir alınması düşünülmekte midir?” dedi.
Güzelmansur’un Ulaştırma ve Altyapı Bakanı’nın cevaplamasını istediği diğer sorular şunlar:
1. Son 5 yılda Hatay Havalimanı’nda yapılan bakım ve onarım çalışmaları detayları ile nelerdir?
2. Hizmete açılmasının üzerinden henüz 11 yıl geçmesine rağmen Hatay Havalimanı’nın çatısının su akıtmasının nedeni nedir? Bu sorunun ortaya çıkmasında ve halen çözülmemiş olmasında kimlerin sorumluluğu vardır? Bunlar hakkında yapılan bir işlem var mıdır?
3. İç ve dış hat uçuşlarının gerçekleştirildiği, uluslararası nitelikte bir havalimanının mütemadiyen çatısının su akıtmasını ve buna karşı geliştirilen tek çözümün “kova” olmasını yeterli ve doğru buluyor musunuz?