Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

GREENPEACE’TEN HATAY’DA TEMİZLİK VE MARKA DENETİMİ

Greenpeace Hatay Gönüllüleri tarafından

Greenpeace Hatay Gönüllüleri tarafından geçtiğimiz pazar günü Asi Nehri’nin denize döküldüğü yerde toplu temizlik ve marka denetimi yapıldı.

Etkinliğe Greenpeace Hatay Yerel Grup Sorumlusu Erhan Arpacı; Hatay, İstanbul ve Ankara Gönüllüleri; Samandağ Belediye Başkan Yardımcısı Tahsin Demir; Hatay BŞB Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri, Hatay Çevre Koruma ve Turizm Derneği Başkanı Mişel Atik ile çevreye duyarlı birçok vatandaş  katıldı.
Greenpeace Plastik Kampanyası Saha Operasyon Sorumlusu Büşra Karcı yaptığı açıklamada “Greenpeace uzun yıllardır toplu temizlik ve marka denetimi yapıyor. Çünkü her dakika denizlere bir kamyon dolusu plastik boşaltılıyor. Bu sayının 2050 yılında iki katına çıkacağı tahmin ediliyor. Bugüne kadar  üretilen plastiklerin yalnızca %9’u geri dönüştürüldü. Ayrıca her 10 deniz kuşundan 9’unun midesinde plastik bulunuyor. Deniz canlıları plastikleri yiyecek sanıp yiyebiliyor. Plastik atıklar bazı deniz canlılarının ölümüne yol açabiliyor. Soframıza gelen bazı gıdalarda da mikro plastik bulunuyor. Dolaylı olarak insan vücudunda da plastik birikiyor.” dedi.
Greenpeace Hatay Yerel Grup Sorumlusu Erhan Arpacı Hatay BŞB Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekiplerinin haftada üç tona varan atığı oradan toplamalarına rağmen atıkların denizden ve Asi Nehri’nden gelmeye devam ettiğini, kendilerinin de gönüllülerle birlikte etkinlikte 20 çuval atık toplayıp bunların marka denetimini yaptıklarını ifade etti. Ayrıca etkinliğe verdikleri araç ve ekip desteği için Hatay BŞB Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ile Samandağ Belediyesi Başkanlığına teşekkür ederek sözlerini şöyle sürdürdü: “Greenpeace, tüm dünyada yapılmakta olan marka denetiminde, toplanan plastik atıkların markalarını ve türlerini formlara kayıt ederek, bir veri havuzu oluşturuyor. Böylece plastik atıklara en çok sebep olan markaları tespit ediyor. Bu sayede Greenpeace plastik kirliliği ile mücadeledeki hedeflerini belirliyor ve çözüm odaklı kampanyalar yürütüyor. Plastik atığa en çok sebep olan markaları tespit edip, bu markalardan daha sürdürülebilir alternatiflere yönelmesini talep ediyor.”