Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÖZ SAĞLIK-İŞ SENDİKASI HATAY ŞUBESİ ÖRNEK  BİR UYGULAMAYA EV SAHİPLİĞİ YAPTI

İş-Aile Uyumunun Sağlanması Yoluyla

İş-Aile Uyumunun Sağlanması Yoluyla Aile Yapısının Güçlendirilmesi Projesinin 3.Etabı Hatay Şubesinin Ev Sahipliğinde Gerçekleştirildi

Öz Sağlık-İş Sendikası tarafından hazırlanıp geliştirilen, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından uygulanması kabul edilen “İş-Aile Uyumunun Sağlanması Yoluyla Aile Yapısının Güçlendirilmesi Projesi” eğitim programımızın üçüncüsü Hatay’ın İskenderun İlçesinde gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmasını ev sahibi olarak yapan , Öz Sağlık-İş Sendikası Hatay Şube Başkanı Fehmi Azboy, “Hepinizin bildiği gibi Hatay’ımız yaralı. 6 Şubat 2023 tarihinden sonra asrın felaketi olarak adlandırılan depremde ilimiz çok büyük yara aldı. Bir bütün olarak neredeyse hepimiz enkaz altında kaldık. Çok fazla kayıp verdik. Hatay tam anlamı ile toparlanamadı. Çalışanlar ve ailelerimiz toparlanamadık. Böyle bir ortamda sendikamız genel merkezi tarafından yürütülen “İş-Aile Uyumunun Sağlanması Yoluyla Aile Yapısının Güçlendirilmesi Projesi’ nin üçüncü etabının Hatay’da yapılmış olmasını çok manidar bir o kadar da gerçekçi bulduğumuzu ifade etmek istiyorum. Allah sizden razı olsun Genel Başkanım” bu konudaki hem merkez yönetim kuruluna, proje ekibine ve saygı değer hocalarımıza şükranlarımı sunuyorum. Çalışma ve Sosyal Güvelik Bakanlığı ile sendikamız tarafından gerçekleştirilen projenin Öz Sağlık-İş Hatay Teşkilatı olarak paydaşı olarak duyduğumuz onuru ve gururu da ayrıca ifade etmek isterim. Depremin ilk gününden itibaren Hatay’ımızın yanında oldukları için de ayrıca teşekkür ediyoruz” dedi. 

HAK-İş Genel Başkan Yardımcısı ve Sendika Genel Başkanı Devlet Sert, de alkışlarla söz alarak,  Hatay’a  depremin hemen ardından  yardım eli uzattıklarını ifade ederek, Projenin bir ayağının da Hatay’a olması, çok önemli, Elimizden geldiğince  her zaman yanınızda olacağız. El Birliği ile sizlere desteklerimiz devam edecek” dedi. 

İş-Aile Uyumunun Sağlanması Yoluyla Aile Yapısının Güçlendirilmesi Projesinin Proje Koordinötörü Yavuz Aksanoğlu da proje ile ilgili Sunum gerçekleştirerek teknik bilgiler verdi. 

Toplantının öğleden sonraki eğitim bölümünde ise ‘İş Aile Uyumunun  Sağlanmasında  Çalışma Hayatı Merkezli Riskler hakkında  Dr.Orhan Koç bilgi verirken. Eğitim programının diğer konuşmasını ise  Ankara Hacı Bayramı Veli Üniversitesi  Öğretim Üyesi Prof.Dr. Mehmet Merve Özaydın yaptı.

İskenderun Ramada Otelde gerçekleştirilen eğitim programına, HAK-İş Genel Başkan Yardımcısı ve Sendika Genel Başkanı Devlet Sert, Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Doğan, Genel Sekreter Muhammet Esat Eyvaz, Genel Sekreter Yardımcısı Yavuz Aksanoğlu, İskenderun Belediye Başkanvekili Bestami Algün, Öz Sağlık-İş Sendikası Hatay Şube Başkanı Fehmi Azboy ve Şube Yönetim Kurulu Üyeleri,  Hak-İş Hatay İl Başkanı,Öz Çelik İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Mehmet Güngör, Hizmet İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Mehmet Yetim, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Süleyman Balakan, Sosyal hizmetler ilçe müdürü Yılmaz Balaman, Personel Hizmetleri Uzmanı Mustafa Bayır, İskenderun Öğretmen Evi Müdürü İbrahim Tunçer, Memur-Sen İskenderun Temsilcisi Ömer Kabaklı, Öz Orman İş Şube Başkanı Yücel Avcıoğlu, Sağlık Sen İskenderun Temsilcisi Ferdi Kızıltaş, Sağlık ve Sosyal Hizmetler iş kolunda görev yapan üyeler katıldı.

Eğitim programı sonunda ise katılımcılara sertifikaları takdim edildi.