Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Diyap ATAR

OBEZİTE CERRAHİSİNE TALEP NEDEN ARTIYOR?

CERRAHİDE BAŞARININ TEMELİ 4T

Bariatrik – metabolik cerrahide (tüp mide ameliyatı, tek anastomoz bypass- minigastrik bypass, ŞEKER AMELİYATI) son dönemlerde artan başarı ORANLARININ YANINDA HASTA MEMNUNİYETİ DE ARTTI. KOMPLİKASYONLAR (İstenmeyen olumsuzluklar- kaçak-kanama- darlık-ölüm) çok çok azaldı.

Bu oranlardaki değişim ve toplumun bu ameliyatları kabullenmesi, diyetisyen ve hekimlerin başarısızlıkla sonuçlanan diyet denemeleri olan danışanlarını yönlendirmesiyle beraber talepler artıyor.

Bundan 1-15 yıl önce ameliyatlar uzun sürerdi, hastalar uzun süre yatardı ve komplikasyonlar sık görülürdü. Son dönemlerde özellikle daha çok obezite cerrahisi ile uğraşan, diyetisyen-psikolog ekibini kuran tecrübeli hekimlerde hasta memnuniyeti yüksek, komplikasyon oranları düşüktür. Her tüp mide aynı değildir. Ameliyatın çok önemli kritik aşamaları vardır. Bu kadar zor ve önemli ameliyatın başarı ile tamamlanması ve sonra da çok iyi takip edilmesi gereklidir.

BAŞARININ Temelinde 4 ana faktör vardır. Bunlar TECRÜBE- TEKNİK- TEKNOLOJİ-TAKİP.

– Tecrübe arttı

– Teknoloji gelişti

– Teknik değişti

– Takibin önemi anlaşıldı.

Screenshot

Bir cerrahinin mükemmel olması için iyi CERRAHın, iyi EKİPle beraber TECRÜBESİNİ VE TEKNİĞİNİ, TEKNOLOJİyle buluşturmalıdır. Kullandığımız cihazların kalitesinin artması tüm laparoskopik (kapalı) ameliyatların (safra kesesi-apandisit- reflü-fıtık-kanser cerrahisi) başarı oranını arttırmaktadır.

Biz; 2 diyetisyenimiz, psikoloğumuz, koo, ameliyathane hemşiremiz ve ameliyathane personelimizle ile beraber tüm hastalarımızı çok yakından TAKİP ederek hastaların beslenme alışkanlıklarının ve yaşam şeklinin değişmesine destek oluyoruz.

Ameliyat gecesi hastanede yatan hastalar, ameliyatın ertesi günü taburcu olmakta, birkaç gün içinde günlük hayata dönmektedir.

Ameliyat ile beraber hastaların açlık hormonları salgılayan mide bölgesi olmadığı için açlık hissi ortadan kalkmaktadır. İnce bağırsaktan salgılanan hormonla beraber de hastaların metabolizması hızlanır.

Bu ameliyatlardan sonra seçili hasta grubunda horlama, polikistik over, şeker hastalığı, yüksek tansiyon hastalığı, uyku apnesi, karaciğer yağlanması gibi obeziteye bağlı hastalıklar %80-90 oranında son bulmaktadır.

Doğru hastaya doğru teknik uygulamak çok önemlidir. Hangi hastaya mide balonu, hangi hastaya tüp mide ameliyatı veya şeker ameliyatı kararını vermek yüksek tecrübeye bağlıdır.

SON HABERLER