Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Gülşah ERDENER AKIN

DEĞER

Ne demiş Hz. Mevlâna; “Yüreğimiz; Kıymet bilene emanet.”

Her tohum kendi elverişli toprağında çiçek açar. Her bitkinin açtığı bir iklim vardır. 

Her şey ehlinin elinde hayat bulur. 

Şair ne güzel söylemiş “Ehline denk gelmeyen her şey ziyan olur. Can da, inci mercan da…”

İşim gereği birçok yazılımcıyla tanışıyorum ve sektörümüzle ilgili samimi sohbetler yapıyoruz. Son olarak, dünya genelinde 300 bin öğrenciye seslenmiş ve Microsoft’un MVP (En Değerli Profesyonel/Most Valuable Professional) ödülünü almış olan, Türkiye Bilişim Derneği Kayseri Şubesi Başkan Yardımcısı arkadaşım Ömer Çolakoğlu beni Kayseri’ye davet etti. Sebep yine yazılımdı; “Siber Güvenlik konuşacağız Hatay Şube” diyerek espri yaptı. Hatay benim için önemli bir yer ama asıl gitme sebebim başka bir şeydi.

İnsanlar genelde ölmeden önce yapılacaklar listesi yapar ve benim listemde tanışılması gereken ilk 10 kişi arasında Erdal Özkaya vardı. O, Kayseri’ye ikinci kez geliyordu ve böyle bir fırsatı kaçırmak istemedim. Bazılarını farklı şeyler heyecanlandırabilir ama beni, teknoloji ve yazılım konusunda uzman kişilerle tanışmak heyecanlandırıyor. Bu yüzden Ömer’e hemen “Geliyorum!” dedim. Aracıma atladım be Kayseri’ye gittim.

Tabi ben Ömer Çolakoğlu’nu tanıyorum sadece ama kendisi hem organizasyonu yönetiyor hem de konuşmacı. Sabah da bir çok bürokratik ziyaret gerçekleştireceği için benimle ilgilenecek durumu yok. Sağolsun TBD Kayseri yönetiminden B&B Bilişim sahibi Tuncay Başköy, ArGe ekip lideri Şerife Kahraman ve stajyerleri Aslınur Bakmaz beni karşıladı ve bir güzel ağırladı.Kısa sürede Kayseri’nin tarihi yerlerini gezip geleneksel yemeklerinin tadını çıkarma fırsatını buldum. Tekrar çok teşekkür ederim!

Erdal Özkaya kendi sahibi olduğu eğitim firması ile uzun yıllar boyunca Avustralya ve uzak doğudaki pek çok devlet ve özel sektör kuruluşuna BT güvenliği, Savunma ve Siber Güvenlik, Bilişim Güvenliği ve Riskleri, Bilişim Suçları, Bilişim Olaylarına Müdahale gibi eğitimler vermiştir. Dünya genelinde bilişim güvenliği ve hacking ile ilgili etkinliklerde 500’den fazla konuşma yapmış, konferans ve seminerler vermiştir. Özellikle ABD’de vermiş olduğu Microsoft USA TechED 2014 ve 2015 konferansları televizyonlardan yayınlanmıştır. Microsoft tarafından bilgi ve bilişim güvenliği ile ilgili verilen tüm eğitimleri başarı ile tamamlamış ve sonuncusu 2015 yılında olmak üzere toplam 10 kez en değerli MVP (Most Valuable Professional) ödülünü almıştır. Ayrıca, dünya çapında bilişim güvenliği ve adli bilişim alanında eğitim veren EC-Council firmasının eğitmeni ve danışmanıdır. EC-Council tarafından iki kez üst üste en değerli öğretmen seçilmiştir. 2019’da Standard Chartered Bank’ta Siber Güvenlik Direktörü olarak çalışmaya başlayan Özkaya, halen Xcitium (Comodo) Şirketinde Siber Güvenlik Departman Şefi olarak görev yapıyor ve erdalozkaya.com adresinde siber güvenlikle ilgili blog yazıları yazmaya devam ediyor.

Ve HATAY’lıdır!! Yanlış duymadınız. 

Kaptım defne sabunumu, taze ve toz zahterimi, kubbe çökeleğimi gittim Ömer Çolakoğlu ve Erdal Özkaya’nın yanına. Gönlüm isterdi ki daha çok götüreyim ama ister mi bilemedim çünkü Hatay’lı ama Amerika’da yaşıyor. Öyle güzel ağırlandım, öyle güzel yazılım ve teknolojilerin şimdi ve yakın geleceği hakkında sohbetler ettik ki zaman dursun istedim. Erdal Bey dedi ki dün Arsuz’daydım annemleri görmeye gittim ama bir şey alacak vaktim olmadı iyi ki geldin ve memleketimi bana getirdin dedi. Memleketimiz için neler yapabiliriz, nasıl faydalı olabiliriz çokça konuştuk ve daha da konuşup aksiyona geçeceğiz. Ayrıca bana İnternet ve Telefon dolandırıcılığı: Sosyal Mühendislik olan son kitabını da imzalayarak, elindeki son hediye kitabını da bana verdi. 

Kayseri Ticaret Odası’nın ağırlamasıyla  yaz tatili ve okullar, üniversiteler kapalı olmasına rağmen. 676 kişi gibi rekor bir katılım gerçekleşti. Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Latif Başkal ile de sohbet imkanı buldum ve teknoloji dönüşümünün fabrikalar ve kobiler üzerindeki etkisinin özellikle Kayseri’de seri bir şekilde yol aldığını iletti.

Demem o ki değerini bilenle birlikte olduğunda, insan kendi potansiyelini en yüksek seviyede gerçekleştirebilir. Değerimizi bilenlerle geçireceğimiz güzel bir hafta dilerim. 

SON HABERLER