Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İTSO’DA KALKINMA BANKASI YETKİLİLERİ İLE EKONOMİ TOPLANTISI

İTSO’nun Ev Sahipliğinde Türkiye

İTSO’nun Ev Sahipliğinde Türkiye Sınai Kalkınma Bankası Yetkilileri “Dünya ve Türkiye Ekonomisine Bakış Piyasa ve Kalkınma Perspektifi” konulu seminer düzenlendi

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası Genel Müdürü Murat Bilgiç’in de katılımı ile Baş Ekonomist Dr. Burcu Ünüvar ve Türkiye Sınai Kalkınma Bankası Ekonomik Araştırmalar Müdürü Dr. Feridun Tur’un  “Dünya ve Türkiye Ekonomisine Bakış ve Piyasa ve Kalkınma Perspektifi” konulu semineri İTSO’da gerçekleştirildi.

Seminerin açılış konuşmasını ev sahibi olarak İTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mahir Taner yaptı. 

     Son 3 yılda, ülkenin ekonomi politikalarında ani değişimlerin yaşandığına dikkat çeken İTSO Başkan Yardımcısı Mahir Taner; ‘2021 yılının eylül ayında başlayan enflasyonun yükselme sürecinin ardından Merkez Bankası tarafından politika faizinin düşürülmesi ve enflasyon artışının önüne geçilememesi durumu meydana geldi. Genel seçim sonrasında ekonomi yönetiminin değişmesi, Merkez Bankası yeniden faiz artırmaya başlaması ve enflasyonun yükselişinin dizginlenmesi çalışmalarının önümüzdeki süreçte ülke ekonomisine olumlu etkileri olacağını düşünüyoruz’ dedi.

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası Genel Müdürü Murat Bilgiç’in ülke ve bölge ekonomisine dair genel bilgiler verdiği seminerde, Türkiye Sınai Kalkınma Bankası Baş Ekonomisti Dr. Burcu Ünüvar ve Türkiye Sınai Kalkınma Bankası Ekonomik Araştırmalar Müdürü Dr. Feridun Tur “Dünya ve Türkiye Ekonomisine Bakış Piyasa ve Kalkınma Perspektifi” konularında sinevizyon destekli olarak bölgemiz iş insanlarına bilgiler verdiler.

Seminerde; Pandemi ile başlayan dünya ekonomisindeki değişimlerin geldiği son durum, Türkiye ekonomisine etki eden faktörler, 6 Şubat depreminin bölge ekonomisine ve ülke ekonomisine etkileri ve hem Türkiye hem Dünya ekonomisi için beklentiler, alanında uzman isimler tarafından aktarıldı. Bilgilendirme semineri karşılıklı soru cevap eklinde son buldu.