Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

HATAY BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN AÇIKLAMA:

“Bazı sosyal medya hesaplarında

“Bazı sosyal medya hesaplarında HBB Ulaşım Dairesi Başkanlığı’nın depolarının boşaltıldığı belediyeye ait malzemelerin “taşındığı, çalındığı vs” iddiaları üzerine açıklama yapma ihtiyacı hasıl olmuştur.

Hatay Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nün 18.03.2024 tarihli izni doğrultusunda Belediyemiz ile Almanya merkezli yardım kuruluşu olan ASB-ARBEITER-SAMARITER-Ortsverband Hamburg-Mitte ile görüşmeler neticesinde Belediyemiz koordinesinde ilimizde yaşayan ihtiyaç sahibi depremzede vatandaşlara, okullara, hastanelere, kamu kurum ve kuruluşlarına dağıtılmak üzere karşılıksız hibe sağlanmıştır.

Hastane yatakları, yatak şilteleri, tekerlekli sandalye, yürüteçler, okul masaları, yazı tahtası, itfaiye koruma botları, hastane kıyafetleri, çocuk oyunları, çocuk bisikletleri, demir dolap vb. Bahse konu yardım malzemeleri gelen çeşitli yardım malzemeleri karayolu ile Almanya Hamburg şehrinden hareket eden 2 tır gümrük işlemlerinin tamamlanması ile birlikte 01.04.2024 tarihinde kurumumuz deposuna ulaşmıştır.

ARBEITER-SAMARITER-BUND(ASB) kuruluşunun koordinatörü tarafından ihtiyaç sahibi alanlar belirlenmiş olup, gelen yardım malzemeleri kuruluş koordinatörü tarafından kurumumuz deposundan Kırıkhan Kaymakamlığı, Kırıkhan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Hatay Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, Fen İşleri Daire Başkanlığı, Ulaşım Daire Başkanlığı, Ekinci Atatürk Ortaokulu, Hatay Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Etüt Merkezi, Samandağ Atatürk Anadolu Lisesi vb. okul ve ihtiyaç sahibi depremzede vatandaşlara dağıtımı yapılmaktadır.”

Kamuoyuna saygıyla arz olunur.