Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

RİNOPLASTİ (BURUN ESTETİĞİ) NEDİR?

İskenderun Palmiye Hastanesi Kulak

İskenderun Palmiye Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Ramazan Gümüş, rinoplasti (burun estetiği) konusunda merak edilenleri açıkladı.

KBB Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Ramazan Gümüş, “Yüz, ilk bakışta insanın en çok göze çarpan bölgesi olmakla birlikte, bu bölgede bulunan şekil bozukluklarının düzeltilmesi estetik ve psikolojik açıdan oldukça önemlidir. Rinoplasti olarak adlandırılan burun estetiği uygulamaları; hem estetik beklentilerle, hem de sağlık açısından önemli bir gereklilik olabilir. Bölgedeki bozukluğun estetik operasyon ile ortadan kaldırılması sonucunda kişi; hem daha sağlıklı bir şekilde soluk alıp verebilir, hem de istediği görünümdeki buruna sahip olabilir. Burun şeklinden memnun olmayanlara ve sağlıklı nefes alışverişi yapamayanlara doğrudan uygulanabilir” açıklamasında bulundu.

Rinoplasti süreci hakkında bilgilendirmede bulunan Op. Dr. Gümüş, “Hastalarımızın yatış süresi ortalama 1 gündür. Hastalarımızın en büyük korkusu olan tamponlardan, delikli özel silikon tamponlar kullanılarak, ameliyat sonrası; hem ağrı, hem de burundan nefes alamama gibi sıkıntılar ortadan kalkar. Ortalama üçüncü gün tamponlar alınır. 10. Gün silikon burun alçısı ve dikişler alınır” dedi.