Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

VALİ DOĞAN, HASSA ÖĞRETMENEVİ BİNASININ AÇILIŞINI YAPTI

Hatay Valisi Rahmi Doğan,

Hatay Valisi Rahmi Doğan, Hassa İlçemizde hizmet verecek olan Hassa Öğretmenevi’nin açılış törenine katıldı.
Hassa İlçesi Derviş Paşa Mahallesinde yapımı tamamlanan Hassa Öğretmenevi’nin açılışı yapılan tören ile gerçekleştirildi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan tören, Hassa Öğretmenevi Müdürü Battal Arık’ın açılış konuşmasını yapması ile devam etti. Arık konuşmasında, “Sayın Valim, sayın Milletvekillerim, çok değerli protokol üyeleri ve kıymetli misafirler, Hassa Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu yeni hizmet binasının açılışına hoş geldiniz. Binamızın inşası Hassa Öğretmenevi bütçesiyle başlamış olup Milli Eğitim Bakanlığının ile Hatay Valiliğinin mali katkısı ve Hassa Belediyesinin bahçe düzenlemesi çalışmalarıyla bitirilmiştir. Binamızın mimari tasarımı tamamen öğretmenevinin ihtiyaçlarına ve hizmet alanlarına göre tasarlanmıştır. Bu eserin yapılması sürecinde maddi ve manevi katkıları olan sayın Valimiz Rahmi Doğan’a, sayın Milletvekilimiz Hüseyin Yayman’a, Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı İsmail Ergüneş’e, Hatay Vali Yardımcısı Yusuf İzci ve YİKOB Mühendislerine, Kaymakamımıza ve Belediye Başkanımıza, Milli Eğitim Müdürlerimize ve binamız için özel çaba harcayan burada ismini sayamadığım tüm emeği geçenlere çok teşekkür ediyor ve şükranlarımı sunuyorum” dedi.
Hassa Belediye Başkanı Mehmet Karataş konuşmasında, “Sayın Valim, sayın Kaymakamım, çok değerli Başkanım, Milletvekillerim, İlçe Başkanlarım ve çok değerli hemşehrilerim hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Sayın Valim ve sayın Milletvekillerim, Rabbim sizlerden razı olsun, ilçemiz sayenizde güzelleşiyor. Bugün bu öğretmenevi sadece Hassa’ya değil, herkese hizmet edecektir. Bütün emeği geçenlere, böyle bir eseri Hassa’mıza kazandırdığınız için sayın Valimize, sayın Milletvekilimiz Hüseyin Yayman’a, eski ve yeni Kaymakamlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.
TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman konuşmasında, “Değerli Valim, Milletvekilim, İl Başkanım, Belediye Başkanlarım, Kaymakamlarım, Vali Yardımcım, Hatay İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlerim, çok değerli protokol ve komutanlarımız, kıymetli hanımefendiler ve beyefendiler sizleri saygıyla, sevgiyle ve muhabbetle selamlıyorum, hepiniz hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Hassa’mız için bugün güzel bir gün, çok şükür Rabbime 1 yıl gibi kısa bir sürede bu 5 yıldızlı otel konforundaki öğretmenevimiz tamamlandı. Emeği geçen başta çok değerli Valimiz Rahmi Doğan bey olmak üzere şuan Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürü olan Kemal Karahan ve şuan ki Milli Eğitim Müdürümüz Mesut Çerko’ya, Hassa İlçe Milli Eğitim Müdürümüze, önceki dönem Hassa Kaymakamımız Yusuf beye ve şuanda görev başında olan Hassa Kaymakamımız Ahmet Korkmaz’a ve bütün bu işleri koordine eden Hassa Belediye Başkanımız Mehmet Karataş’a teşekkür ediyorum. Büyüklerimiz demiş ki “Marifet iltifata tabi” kim bu memlekette bir taşı, bir taşın üzerine koyarsa biz onu omuzumuzda, başımızda taşımaya razıyız. Bugün Hassa’mız için çok önemli olan bir ihtiyacı sağlamış bulunmaktayız. Hassa’mız, Hatay’ın en stratejik ilçelerinden bir tanesi. Hassalılar bir müjdeyi duymak istiyorlar, sayın Valim, sayın Başkanım, çok değerli Belediye Başkanlarım, Hassa artık Hassa Tüneli’nin sözünü değil kendisini görmek istiyorlar artık bu iş çok uzadı, bununla ilgili netice almak istiyoruz. Tabi Hassa’da hükümetimizin yatırımları devam ediyor. Devlet Hastanemizin inşası devam ediyor, sayın Valimiz’den de sözünü alacağız, Hassa’ya bir hükümet konağı yapılmasını da istiyoruz. Hassa Tünelimizin projesi tamamlandı, sadece sayın Cumhurbaşkanımızın bir kararnameyle, imza atması gerekmekte. Değerli Hassalılar, ifade etmek isterim ki mesele Vatan meselesi, Bayrak meselesi, Türkiye meselesi hepimizin sahip çıkması lazım, Hassa’nın, Hatay’ın, Türkiye’nin meselesi de ne siyasetçilerin, ne valilerin, ne de Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın omuzunda değil, hepimizin omuzunda, hepimizin elini taşın altına koyması lazım. Değerli Valim zatı alinize bir kez daha teşekkür ediyorum. Bir kez daha hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum” dedi.
Hatay Valisi Rahmi Doğan konuşmasında, “Sayın Milletvekillerim, değerli meslektaşlarım, kıymetli belediye başkanlarımız, kıymetli hanımefendiler ve beyefendiler hepinizi saygıyla selamlıyorum. Öncelikle binamızın hayırlı hizmetlere vesile olmasını temenni ediyorum. Sayın Milletvekilim dedi ki “İltifat marifete tabidir”, bende diyorum ki “Ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz.” Buranın hikayesini bilmeyenler için kısaca anlatmak isterim, buradaki arkadaşlarımız Zeytindalı Harekatı için bir çalışma yaptılar, bölgede ki birlikler ve bizimle birlikte hareket eden unsurlar için bir yemek ihalesi yapılmıştı, bunu Hassa Öğretmenevi üstlendi ve başarılı bir şekilde de bunu gerçekleştirdi, karşılığında da belli bir miktar gelir sağladılar, bu kazanılan gelir normal şartlarda Milli Eğitim Bakanlığının havuzuna toplanıyor ve ihtiyaç dahilinde Türkiye’de ki öğretmenevlerine harcanıyor. Ancak sayın Milletvekillerimizle yaptığımız istişare neticesinde bu gelirin Hassa’da hizmete dönüştürülmesi kararlaştırıldı ve bir öğretmenevi yapılmasına karar verildi. Böylelikle Hassa’mıza çok güzel, ferah ve kaliteli bir öğretmenevi kazandırıldı. Ben emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum, önceki dönem Kaymakamımıza ve şuan görevi başında olan Kaymakamımız Ahmet beye, YİKOB’dan sorumlu Vali Yardımcısı Yusuf İzci’ye teşekkür ediyorum. Ayrıca sayın Belediye Başkanımıza binamızın çevre düzenlemesinde ki emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bugün açılış için bir araya geldik, binamızın Hassa’mıza, Hatay’ımıza uzun yıllar hizmet etmesini temenni ediyorum. Sayın Vekilim, Hassa için yapılacakları saydı, hükümet konağı ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor, yapılacağı yeri belirledik projesi çizilecek ve en kısa süre içerisinde yapımına başlayacağız. Hastanemizin inşası devam etmekte, yüzde 60 seviyesine gelmiş durumda en kısa süre içerisinde de tamamlanacak. Tünel ile ilgili sayın Vekilim çok detaylı açıklamalar yaptı, tünel sadece Hassa’ya değil, sadece Hatay’a değil, Gaziantep’e, Kilis’e, Maraş’a değil, tünel Türkiye’nin tamamına hizmet edecek çok önemli bir yatırım. Söz konusu tünel, hem ekonomik değeri olan, hem bölgeye, ülkeye ciddi katkısı olacak bir yatırım ve sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı var, inşallah bu yıl içerisinde tünelin temelini atmayı Rabbim bizlere nasip eder. Ben tekrar emeği geçen tüm arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum, herkesi saygıyla selamlıyorum” dedi.
Tören Vali Doğan ve protokol üyelerinin açılış kurdelesini kesmesi ve Öğretmenevi binasının gezilmesi ile son buldu.
Açılış törenine Vali Doğan’ın yanı sıra, TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Hatay Milletvekili Hüseyin Şanverdi, Hatay Vali Yardımcısı Yusuf İzci, Hassa Kaymakamı Ahmet Korkmaz, Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, Hassa Belediye Başkanı Mehmet Karataş, Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, Ak Parti İl Başkanı Adem Yeşildal, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mesut Çerko, protokol üyeleri ve davetliler katıldı.