Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

OMUZDA AKROMİOKLAVİKULER EKLEM ÇIKIĞI NEDİR?

Akromioklavikuler eklem çıkıkları hakkında

Akromioklavikuler eklem çıkıkları hakkında bilgilendirmede bulunan İskenderun Palmiye Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Ali Tufan Pehlivan, özellikle düşmenin sık olduğu sporlarda ortaya çıkan bu eklem çıkığının tedavi edilmediği takdirde kronik omuz ağrısına yol açabileceğini ifade etti.

Op. Dr. Ali Tufan Pehlivan, “Akromioklavikuler (AC) eklem; omuzda akromion (kürek kemiğinin bir parçası) ile klavikula (köprücük kemiği) arasında yer alan eklemdir. Akromioklavikuler eklem yaralanmaları genellikle; omuz üzerine düşme, trafik kazası ve spor yaralanmaları sonrasında oluşur. Genç ve fiziksel olarak aktif bireyler ve sporcularda (bisiklet, futbol, dövüş sporları) akromioklavikuler eklem çıkıkları daha sık görülür. Travma sonrası omuzda ağrı ve şekil bozukluğu (omuzda çıkıntı) görülebilir. Tanı için hastanın muayene edilmesi ve direk grafi ile değerlendirilmesi gerekmektedir” açıklamasında bulundu.

“akromioklavikuler eklem çıkığında erken tedavi önemli”

Tedavi edilmeyen çıkıkların kalıcı şekil bozukluğu ve omuz ağrılarına yol açacağını ifade eden Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Ali Tufan Pehlivan, “Tedavi planlarken, hastanın aktivite düzeyi ve Akromioklavikuler eklemdeki ayrışma miktarı göz önünde bulundurulur. Düşük dereceli Akromioklavikuler eklem çıkıkları cerrahi dışı yöntemler ile tedavi edilirken, yüksek dereceli çıkıklar (ayrışmalar) için ameliyat (düğme implantı, vida, plak vs.) gererkebilmektedir” dedi.