Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gebelik Sürecinde Beslenmeye Dikkat!

Mega Radyo’da yayınlanan ‘Sağlıkta

Mega Radyo’da yayınlanan ‘Sağlıkta Gelişim’ Programının canlı yayın konuğu Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Ayşe Gül Özyapı Alper, kadın hastalıkları ve doğum yöntemleri ile ilgili konularda önemli bilgiler verdi.

Palmiye Hastanesi’nin başarılı hekimlerinden Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Ayşe Gül Özyapı Alper, branş dahilinde verdikleri hizmetlerden, teknoloji ile birlikte gelişen yeni yöntemlerden, gebelik süreci, ultrason, gebelik testleri, gebelik döneminde beslenme, çikolata kisti, hastanede uygulanan doğum yöntemleri, korona virüs sürecinde hamilelerin dikkat etmesi gereken konular hakkında önemli bilgileri Mega FM dinleyicileriyle paylaştı.

Çocuğun bedensel ve zihinsel büyümesi, gelişmesinin doğum öncesi dönemde annenin iyi beslenmesi ile başladığını belirten Op. Dr. Ayşe Gül Özyapı Alper; “Anne gebe kalınca beslenmesine uygun şekilde ekleme yapmazsa, kendi vücudundaki besin öğesi depolarını harcar. Bu depolar bitince kendi sağlığı bozulur ve bebeğini de yeterince besleyemez. Böylelikle bebeğin büyümesi ve gelişmesi tam gerçekleşmiş olmaz ve bebek sağlıksız doğar. Hatta annenin gebe kalmadan önceki beslenme durumu da aynı şekilde hem anne hem bebek sağlığı açısından önemlidir.” dedi.

Gebelik sürecinde takviye beslenme ürünlerinin öneminden bahseden Op. Dr. Ayşe Gül Özyapı Alper; “Öncelikle anne adayına hamilelikten 3 ay önce ve hamileliğin ilk 3 ayı folik asit takviyesi alması önerilir. Bunun akabinde anne adayına yaşayabileceği mide bulantıları ve koku hassasiyeti nedeniyle yağsız, baharatsız, kokusuz ve tuzlu yiyecekler yemesi önerilir. Bu gibi atıştırmalıklar bu süreçte görülebilecek bulantının bastırılmasında faydalı olacaktır. Balık, kırmızı et, yumurta ile süt ve süt ürünleri tüketilmesi de normal bir bireyin beslenmesinde olduğu gibi önemlidir. Ancak anne adayında bu ürünlere hassasiyet başlamışsa tüketmek için kendisini zorlamasına gerek yoktur. Çünkü bebek ilk 3 ay, annenin beslenmesinden olumlu ya da olumsuz etkilenmez. Yani hamilelikte beslenme sürecinde ilk 3 ay anne adayı istediği gibi beslenebilir.” dedi.

Mega Radyo stüdyolarından canlı yayımlanan ‘Sağlıkta Gelişim’ söyleşi programı, FM bandı 97,7 frekansından ve eşzamanlı olarak www.megaradyoiskenderun.com ile Mega Medya Grubu Facebook sosyal medya üzerinden de canlı yayınlandı. Mega Medya Grubu Genel Koordinatörü Semir Yazıcı’nın hazırlayıp sunduğu programın teknik kumanda masasını Mustafa Mert ve Şirvan Selçuk yönetti.