Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Öğretmenler Günü

Bu haberin fotoğrafı yok

Öğretmenlik zor ve çileli bir meslek. Bütün bunlara rağmen kutsal mı, kutsal. Çocuklara şekil veren önemli bir rehber. İşçiyi, Memuru, Belediye Başkanını, Kaymakamı, Genelkurmay Başkanını, Milletvekilini, Bakanı, Başbakanı ve Cumhurbaşkanını okutan Öğretmendir. Öğretmen adayları, okul bitince epey bir süre atanmayı beklerler. İlk tayin genelde ücra bir yere çıkar. Nasıl zaman geçireceğim diye düşünmeye başlar. Memleket hasreti, ev ve yemek sıkıntısı hemen kendini belli eder. Belli bir süre çevreye uyum sorunu yaşar, benim Öğretmenim. Zamanla alışır, O yöreden biri oluverir adeta. Vatandaşın gözü, kulağı, eli ve ayağıdır. Nerden geldim dediği yerden, zor ayrılır, yaşananlar bir film şeridi gibi gelir geçer gözlerinin önünden. Hatıralar maziye gömülür unutulmamak üzere. Belki bir daha hiç göremeyeceği öğrencilerini geride bırakır gider…

Öğretmen her yerde örnek kişidir, özenilen kişidir. Öğretmenin giyim kuşamı, yaşam standardı ve kafasının rahatlığı çok önemlidir. Ülkemizin mimarıdır Öğretmenler. Okuttuğu öğrencilerin belli yerlere gelmesi Öğretmene güç verir. Çalışmasından netice almış olması onu mutlu eder. Öğretmen tecrübe kazandıkça, eğitimde önemli projeler tasarlar. Varı yoğu öğrencileridir. Her insan gibi, öğretmen de hatırlanmak ister. Mezun ettiği öğrencilerinin arayıp hal hatır sormaları, biriktirdiği yorgunluklarını bir çırpıda alır gider.

Öğretmenlerimizin de giderilmesini arzu ettikleri bazı problemleri var. Ek göstergelerinin 3000 den 3600 e çıkarılmasını bekliyorlar. Talim Terbiye Kurulu Kitap inceleme Komisyonunda olduğu gibi, diğer çalışmalarda da emekli Öğretmenlerin tecrübelerinden faydalanılmalıdır. Öğretmenler, Ödül Yönetmeliğinden çok sıkıntılılar, ölçülerin iyi tespit edilmesini istiyorlar. Yapılan yanlış bir uygulama, öğretmenin çalışma azmini kırmaktadır. Öğrenime devam eden öğretmenlerin tayinlerindeki aksaklıklar giderilmelidir. Hizmet içi kurs ve seminerlere katılacakların belirlenmesinde eşitlik ilkesine uygun şeffaf bir uygulama yapılmalıdır.  İsteğe bağlı ve mazeret tayinlerinde hassas bir denge sağlanmalıdır. Atama bekleyen çok sayıda Öğretmen için, yeni çözümler geliştirilmelidir.

Sadece 24 Kasım değil, aslında yılın her günü Öğretmenler Günüdür. Elleri öpülesi Öğretmenlerimizin günlerini kutluyorum. Emekli Öğretmenlerimize de hayırlı ve sağlıklı ömürler diliyorum. Hasta yatağında dertlerine çare bekleyen öğretmenlerimize, acil şifalar temenni ediyorum. Vefat etmiş ve şehit olmuş tüm Öğretmenlerimizi rahmetle ve saygıyla anıyorum.