Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“HİZMETLERİMİZ KESİNTİSİZ DEVAM EDİYOR”

Gelişim Hastanesi Başhekimi Çocuk

Gelişim Hastanesi Başhekimi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Emin Turhan:

“HİZMETLERİMİZ KESİNTİSİZ DEVAM EDİYOR”

İl genelinde 3. Basamak Yoğun Bakım Hizmeti veren tüm özel hastanelerin pandemi hastanesi hizmeti verdiğini ifade eden İskenderun Gelişim Hastanesi Başhekimi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Emin Turhan, Gelişim Hastanesi olarak, Covid-19 olmayan diğer hastaların, hizmet almaya gönül rahatlığıyla devam edebileceğini vurguladı.

“Bu süreçte üzerimize düşen görevleri yerine getireceğiz”

Başhekim Uzm. Dr. Emin Turhan, “Dünyamızı ve ülkemizi tehdit eden covid-19 salgını, maalesef ilimizde ve ilçemizde de artık çok ileri boyutlarda görülmektedir. Covid-19 sürecinde yoğun bakım ihtiyacı olan çok sayıda vakamız oldu. Bu sebeple hafta başından itibaren Sağlık Bakanlığımızın ve İl Sağlık Müdürlüğümüzün talimatıyla pozitif hastaları almaya başlamış bulunmaktayız. Hatay’da gelinen nokta artık kamu hastaneleri hiçbir şekilde mevcudu karşılayabilecek düzeyde olmadığından, İl genelinde 3. Basamak Yoğun Bakım hizmeti veren hastaneler, pandemi hastanesi olarak hizmet vermeye başlamıştır. Hekimlik görevimiz ve meslek yeminimiz gereği bizler de, bu süreçte üzerimize düşen görevleri yerine getireceğiz” dedi.

“Covidli hastalarımız için ayrı bir alanımız mevcut”

Başhekim Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Turhan, “Biz bu görevi ifa etmeye çalışırken, diğer sağlık problemleri olan hastalarımızın da hizmet alabilmesi açısından, tüm tedbirlerimizi aldık. Covid pozitif hastaların giriş ve çıkışları için yeni bir alan yarattık. Ek binamızın ikinci katını sadece Covid-19 hastalarına ayırdık. Bu alan dışındaki servislerimizin tamamı, diğer sağlık hizmetleri için kullanılmaktadır. Covid pozitifli hastalar için tomografi alanına gidene kadar kullandığımız güzergah da ayrı tutulmaktadır. Ayrıca hastalar tomografiye alındıktan sonra, alana yarım saatlik bir dezenfeksiyon uygulaması yapılmaktadır. Bu açıdan da koruyucu tedbirlerimizin tamamını almış durumdayız. Yanı sıra Covid hastalarına hizmet veren hastane personeli izole bir ortamda tutulmaktadır. Ayrıca yemek yedikleri ve fiziksel ihtiyaçlarını karşıladıkları alanlar da sadece kendilerine tahsis edilmiştir. Dolayısıyla hizmet veren arkadaşların hastanenin diğer bölümleriyle hiçbir teması olmamaktadır. Nöbetlerini devrettikten sonra, yine kendileri için ayrılan kapıdan çıkıp evlerine istirahate gitmektedirler” şeklinde konuştu.

“Hastalarımıza gönül rahatlığıyla hizmet veriyoruz”

Uzm. Dr. Turhan, “İskenderun Gelişim Hastanesi olarak, insanlarımıza ihtiyaç duyulduğu müddetçe elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağız. Diğer hastalarımızın da gönül rahatlığıyla polikliniklere ve yatış için servislere gelmesini sağlayacak bir sistem oturttuk. Ayrıca ameliyathanelerimizde de hijyen şartlarımız maksimum düzeyde ayarlanarak aynı şekilde hizmet vermektedir. Çok zor bir süreçten geçiyoruz. Memleketimizin kısa sürede coronavirüs illetinden kurtulması açısından elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz. Temennimiz, hiçbir vatandaşımızın tırnağına dahi zarar gelmeden virüs belasından kurtulmak. Bu nedenle hepimize önemli görevler düşüyor. Özellikle toplumsal olarak; sosyal

mesafe, maske ve hijyen konusunda maksimum özeni gösterdiğimiz takdirde, en kısa zamanda güzel günler göreceğimize inanıyorum” dedi.