Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

SAMANDAĞ’A CAN OLACAK DEV İÇME SUYU PROJESİNİN TEMELİ ATILDI

Altyapı yatırımlarında hız kesmeyen

Altyapı yatırımlarında hız kesmeyen Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU), Samandağ ilçesine temiz içme suyu iletecek ve yeterli içme suyu temin edecek olan ‘Samandağ İçmesuyu Şebeke İnşaatı’nın temelini attı.

Samandağ ilçe merkezindeki 9 mahalleyi paslı borulardan kurtaracak ve içme suyu şebekesinin yenileneceği projenin temel atma törenine Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Samandağ Kaymakamı Murat Kütük, Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Hatay Milletvekilleri Suzan Şahin, Mehmet Tokdemir, Serkan Topal, Mehmet Güzelmansur,  Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz, HATSU Genel Müdürü Mehmet Çaparali, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

Verilen her sözün arkasında olduklarını ama, Türkiye’de zorlaşan ekonomik sıkıntılara rağmen hizmet etmeye gayret ettiklerinin altını çizen Başkan Savaş,  Hatay’da en hareketli müessesinin Hatay Büyükşehir Belediyesi olduğunu ifade ederek, “gönül istiyor ki daha fazla koşmak istiyor, daha fazla hizmet etmek istiyor ‘Dinlenmemek Üzere Yola Çıkanlar Asla Yorulmazlar’ felsefesiyle hareket etmek istiyor” dedi.

Verilen Desteğin Altında Kalmayacağız

Samandağ halkının kucak açtığını, fazlasıyla destek verdiğini bu desteğin altında kalmayacaklarına vurgu yapan Başkan Savaş, geç de olsa bu yatırıma başlamanın onurunu yaşadıklarını belirterek, çalışmaların tamamlanmasıyla da hem Büyükşehir’e hem de ilçe belediyemize önemli işler düştüğünü ifade etti.

Diğer ilçelerde olduğu gibi Samandağ ilçesine de önemli ve güzel hizmetler yaptıklarına dikkat çeken Başkan Savaş, 248 km yol çalışması yaptıklarını, 485 bin m2’lik parke döşediklerini, 3400 metre taş duvar, 3 tane köprü, 36 menfez, 28 okul ile 19 ibadethaneye bakım onarım yaptıkların,  Batıayaz’daki taş köprüyü onardıklarını, atıksu arıtma tesisi kazandırdıklarını ve 3 katlı otopark kazandırdıklarını belirtti.

Çabamız Sıkıntıları Çözmek İçin

Geçmişte var olan 55 dönümlük bir çöp sahasını rehabilitasyonu için proje uygulayarak kent park yaptıklarını ifade eden Başkan Savaş, “Bunlar yeter mi? Gerçektende diğer ilçelerimizde, beldelerimizde ve köylerimizde oldu gibi Samandağ’daki beldelerimizde de hem kanalizasyon hem içme suyu konusunda ciddi sıkıntılar var. Bu sıkıntıları çözmek için çaba sarf ediyoruz” dedi.

En Büyük İhtiyacımız Huzur

Diğer belediyelere göre daha çok altyapı projesi hazırladıklarını ve kaynak sağlama konusunda büyük avantaj sağladığını belirten Başkan Savaş, 2017 yılında 81 il içerisinde en çok altyapı yapan, altyapıya en çok yatırım yapan il olduklarını ifade etti.

En büyük ihtiyacımızın huzurlu ve sağlıklı bir gelecek olduğuna vurgu yapan Başkan Savaş, temeli atılan Samandağ İçme Suyu Şebeke İnşaatı’nın Samandağ’a hayırlı ve uğurlu olmasını temenni etti.

32 Milyon TL’lik Dev Proje Samandağ’a Nefes Aldıracak

Samandağ İçme Suyu Şebeke İnşaatı ile  teknik bilgiler veren Genel Müdür Çaparali,  Avrupa İmar Kalkınma Bankası’ndan (EBRD) temin edilen kredi ile 27 Aralık 2018 tarihinde ihalesi yapılan iş için müteahhit firmaların iş ortaklığı ile 24 milyon 637 bin 637 TL  bedelli sözleşmenin 12 Nisan 2019 tarihinde imzalandığını belirtti.

195 Km İçme Suyu Şebekesi İnşa Edilecek

Ayrıca bu iş için Müşavirlik ve İnşaat Kontrollük Danışmanlık Hizmet Alım İşi ihalesinin 07 Ocak 2019 tarihinde yapıldığını aktaran Genel Müdür Çaparali, firmaların yaptığı iş ortaklığı ile 2 milyon 511 bin 255 TL bedelle sözleşmenin imzalandığını ifade etti.

Söz konusu tüm işlerin süresi yer teslim tarihinden itibaren iki yıl olup, maliyeti KDV dahil toplam 32 milyon 35 bin 693 TL olduğunu belirten Genel Müdür Çaparali, iş kapsamında muhtelif çapta Duktil ve Polietilen borudan oluşan yaklaşık 195 bin metre şebeke borusu, yaklaşık 7 bin 700 adet abone bağlantısı, 27 adet yangın hidrantı, 1 adet vantuz odası, 1 adet tahliye odası ve 5 adet bakiye klor odasının yapılacağını ifade etti.

9 Mahalle Asbest Borulardan Kurtulacak

Söz konusu çalışma ile Samandağ İlçe merkezini oluşturan Atatürk, Cemal Gürsel, Cumhuriyet, Çiğdede, Deniz, Kurtderesi, Şükrü Kanatlı, Yeni Mahalle ve Yeşilada mahallelerinin içmesuyu şebekesinin yenileceğini belirten Çaparali,  asbest borulardan oluşan mevcut şebeke iptal edilerek Samandağ ilçemize sağlıklı ve yeterli içmesuyunun temin edileceğini ve tesisin Samandağ’ına ve Hatay’a Hayırlı olmasını diledi.

Yapılan Yatırım Çekilen Soruna Cevap Olacak

Samandağ’da yıllardır çekilen içme suyu sorununa bu yatırımın cevap vereceğini ve bu sıkıntının giderileceğine umut ettiğini belirten Başkan Eryılmaz, “Temelini attığımız içme suyu şebekesi inşaatı Samandağ merkezdeki 9 mahalleyi kapsıyor.  Önümüzdeki süreçte inşallah geri kalan diğer mahallelerimizde içme suyu şebekesi ve kanalizasyon sorununun da çözüleceğini temenni ediyoruz.” Dedi.

Bugün içme suyu çalışmanın yapıldığını, yarın yapılacak TEDAŞ ve doğal gaz çalışmaları için birlikte hareket etme konusunda bir çalışma yapacaklarını belirten Eryılmaz,  yapılacak üst yapının zarar görmeme adına adımları olacağını ifade etti.

Eryılmaz, bu hizmetin Samandağ’a kazandırılmasında emeği geçen başta Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ve tüm ekiplere teşekkür etti.

15 İlçemiz İçin Durmadan ve Yorulmadan Çalışacağız

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekilleri yaptıkları konuşmada ise; en büyük hedeflerinin Hatay’ın 15 ilçesini ayrı gayrı demeden birliğini ve bütünlüğünü sağlamak olduğunu vurgulayarak, “Hatay Büyükşehir olarak hem EXPO’ya hazırlanıyor hem Gastronomi şehri olarak buradan Hatay’ımızı bir turizm cenneti yapmak adına durmadan ve dinlenmeden çalışacağız” mesajını verdiler.

Samandağ ve Hatay Büyükşehir Belediyesi olarak her türlü hizmeti 4 yılda en iyisini yapacağına inandıklarını belirten Vekiller, el ele, omuz omuza vererek sadece Samandağ’ı değil, diğer tüm ilçeleri kalkındırmaya ve hizmetler gerçekleştirmeye devam edeceklerini vurguladı.