Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

GÜMRÜK ÇALIŞANLARINDAN VALİ DOĞAN’A ZİYARET

Hatay Valisi Rahmi Doğan,

Hatay Valisi Rahmi Doğan, 26 Ocak Dünya Gümrük Günü nedeniyle Doğu Akdeniz Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürü Akif Ertekin ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti.

Valilik Makamında gerçekleşen ziyarette Vali Doğan, “26 Ocak Dünya gümrük gününüzü tebrik ediyorum. Gümrük teşkilatı çok büyük bir teşkilat, belki vatandaşlarımıza biraz uzak gelebilir ama çok önemli görevler ifa eden bir teşkilat. Dört bir tarafımız gümrük, sınır ve denizle çevrili. Asya ve Avrupa’yı birbirine bağlayan konumda olunca da önemli bir görev ifa ediyorlar. Şuan 3 gümrük kapısına sahip bir iliz. Yayladağı, Cilvegözü ve birkaç ay önce açtığımız Zeytindalı Gümrük Kapısı. Tabii Suriye’deki durum malum, bu durumdan dolayı birtakım zorluklar yaşanmış olsa da bugün itibariyle nerdeyse Suriye’ye açılan tek kapı Cilvegözü Sınır Kapısıdır. Birleşmiş Milletler’den de böyle bir karar çıktı. Birtakım ülkeler insani yardım kapsamında Ürdün tarafındaki sınır kapılarından geçişe müsaade edilmeyince bu kapı daha da önemli bir hal aldı. Sınır kapımız şuanda orada zor durumda bulunan insanlara ciddi bir insani yardım kapısı durumunda. İlaveten de ticaretimiz devam ediyor. Çünkü karşıda yaşayan 4 milyon civarında insan var ve bu insanlar ihtiyaçlarını en uygun koşullarda Türkiye’den sağlıyorlar. Bu kapı sayesinde oradaki insanların temel ihtiyaçları ve diğer ihtiyaçları da karşılanmış oluyor. Bu görevi yapan arkadaşlar var. Gece-gündüz, cumartesi-pazar, bayram demeden fedakârca çalışıyorlar. O yüzden kendilerini tebrik ediyor bu teşkilat mensuplarına sağlık, huzur mutluluk diliyorum. Kurumsal teşkilatlar çok önemli, kurumu ileriye götürebilme anlamında da arkadaşların birikimleri çok değerli. O yüzden Dünya Gümrük Gününüzü tekrar tebrik ediyorum. ”dedi.

Doğu Akdeniz Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürü Akif Ertein ve beraberindeki heyet ise,  nazik kabulünden ve iyi dileklerinden dolayı Vali Doğan’a teşekkür ettiler.