Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

40 Yıllık GÜVEN, işçi sağlığına öncelik veriyor

HABER: Abdurrezzak NAZLI- Türkiye’nin

HABER: Abdurrezzak NAZLI- Türkiye’nin önde gelen silobas damper transmikxer treyler üreticisi, yurt içi ve yurt dışında önemli pazara sahip Güven firması bünyesindeki çalışanlarına işçi sağlığı iş güvenliği seminerlerini sürdürüyor.

İskenderun Organize Sanayi Bölgesinde 40 yılı aşkın süredir faaliyet gösteren Güven firması, silobas damper transmikxer treyler üretiminde çalışanlarını işçi sağlığı iş güvenliği konusunda bilgilendiriyor.
Fabrikada düzenlenen seminerde konuşan Güven Yönetim Kurulu Üyesi Koordinatör Seval Kirmit Yazar işçi sağlığı ve iş güvenliğinin öncelikleri arasında yer aldığını vurguladı.
İş güvenliğinde kişisel koruyucu ekipmanların yeri ve önemi konusunda bilgiler aktaran İş Güvenliği Uzmanı Jeoloji Mühendisi Ela Yapça, kişisel koruyucu ekipmana değinerek “Çalışanları yürütülen işten kaynaklanan sağlık ve güvenliği etkileyen bir veya birden fazla riske karşı koruyan, çalışanlar tarafından giyilen, takılan veya tutulan bu amaca uygun olarak tasarlanmış tüm alet araç gereç ve cihazları ifade etmektedir” dedi.
Verdikleri eğitimlerde çalışanlara bu ekipmanların nerede ve nasıl kullanacağını da anlatan Ela Yapça “İşe uygun olarak kullanılmayan ekipmanın bir koruyuculuğu yoktur. Amaca uygun tasarlanmış ekipmanlar seçilmelidir. Örneğin; bir kaynak ustası işinin özelliklerine uygun olarak kaynak maskesi, kaynak eldiveni ve yanmaya dayanıklı giysi kullanmak zorundadır. Kişisel koruyucu ekipman seçiminde işverenin ve çalışanın karşılıklı sorumlulukları vardır. İşveren bu ekipmanları yapılan işin özelliğine göre araştırması, temin etmesi ve kullanımını takip etmesi zorunluluğu olduğu gibi çalışanın da bu ekipmanları kullanması zorunludur” diye konuştu.
Kişisel koruyucu ekipmanların CE belgeli ve TS EN standartlarına uygun seçilmesinin esas olduğunun altını çizen Ela Yapça bu ekipmanlar üzerinde isteğe bağlı oynamalar yapılmaması uyarısında bulundu.

Eğitimde ayrıca fabrikada yapılan işin gereği olarak kullanılan baret, iş gözlüğü, kulak tıkacı, işe göre maske secimi, iş kıyafeti, işe göre eldiven seçimi, emniyet kemeri ve iş ayakkabısının nasıl kullanılacağı, hangi amaca hizmet ettikleri, kullanılmaması veya yanlış kullanımı sonucunda nasıl kazaların yaşanabileceği çeşitli sunum ve resimlerle anlatıldı.