Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BAŞKAN GÜVEN, “MEDYA TARAFSIZ OLMALIDIR”

Arsuz Belediye Başkanı Dr.

Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven, Arsuz Gazeteciler Cemiyeti tarafından, Arsuz Kaymakamlığı Konferans Salonunda düzenlenen “Yeni Medya ve Sosyal Medyanın Doğru Kullanımı- Zararları” konulu seminerine katıldı.

Mustafa Kemal Üniversitesi Öğretim Görevlisi Fırat Ata ve İskenderun Özel Palmiye Hastanesi Uzman Psikolog Sevgi Kirmit’in konuşmacı olarak katıldığı seminerde, sosyal medya kullanımında yapılan hatalar ve bu hataların sonucunda ortaya çıkan olumsuzluklar anlatıldı.

Medyanın halkın sesi olduğunu belirten Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven, “ Medya olmadığı zaman bizim bilgilenme ve çevredeki haberleri alma imkânımız azalıyor. Ama günümüz teknolojisinde medya çok geniş bir alanı kapsadığı için, zaman zaman kontrolü de biraz zorlaşmış durumda. Medya tarafsız olmalıdır. Var olan haberleri halka, vatandaşa doğru iletmekle sorumludur. Ama üzülerek belirtmeliyim ki günümüzde medya; yandaş medya, muhalif medya veya değişik şekillerde adlandırılıyor. Dünyada böyle bir medya, böyle bir kavram yoktur. Medya, gerçekçi olmalıdır,  doğruları halka yansıtmalıdır. Böyle bir medya istiyoruz. Türkiye’de medyanın tarafsız ve gerçek haberleri yansıtmasını diliyorum,” dedi.

Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven, Arsuz Emniyet Müdürü Halil Karabacak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Dönmez, Meclis Üyeleri ve Başkan Yardımcılarının katıldığı seminere özellikle öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.