Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’nde Özel mesajı…

İskenderun Gazeteciler Cemiyeti yönetimi,

İskenderun Gazeteciler Cemiyeti yönetimi, AK Parti Hatay Milletvekili Abulkadir Özel ve İlçe Başkanı Av. Abdülkerim Güven’i kahvaltıda ağırladı. İskenderun’a dair yapılacak hizmetlerin ve planlanan projelerin konuşulduğu sohbette, önemli mesajlar verildi.

AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, Gümrük Laboratuvarı’nın İskenderun’a kazandırılması yönünde yapılan çalışmaları aktararak, “İskenderun’a gümrük laboratuvarı hayırlı olsun. Bakanlığımızdan 10 milyon lira bir ödenek aldık. Para şu an YİKOB’da hazır duruyor. İskenderun Teknik Üniversitemiz’de bina sorunu yok. O yüzden 10 milyon lira cebimizde kaldı. Bir de üniversitenin gümrük laboratuvarı ve ekipmanları yapıya dahi olunca, 20 milyon liraya yakın tasarruf sağlamış olduk. Bu bina tamamlandığında İskenderunlu işadamlarımızın Mersin’e gitmesine gerek kalmayacak” dedi.
Milletvekili Özel, tüm bu hazırlıkların her aşamasında Hatay Valisi Rahmi Doğan, Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, İSTE Rektörü Prof.Dr. Türkay Dereli ve iş dünyasının desteği olduğunu hatırlatarak teşekkür etti.
Ziraat Bahçesi’nin durumu hakkında da konuşan Milletvekili Özel, “Geçmiş dönem belediye başkanımız Seyfi Dingil zamanında Ziraat Bahçesinin yeri, İskenderun Belediyesi’ne tahsis edilmişti. Sonra hastane fikri ortaya çıkınca, arazi Sağlık Bakanlığı’na devredildi. Biz hastane yeri ile ilgili yer değişikliğine gittik. Çünkü Ziraat Bahçesi, o bölgede ikamet edenler için çok önemli. Belediye Başkanımız Fatih Tosyalı’nın burası ile ilgili çalışmaları var. Biz burayı yakın zamanda İskenderun Belediyesi’ne tahsis ederek, bu çalışmalara destek vermek istiyoruz. Biliyorsunuz, Maydanoz Parkı civarında belediyenin 100 dönüm yeri var. Başkan Fatih Tosyalı, her iki alternatif kapsamında ‘Disneyland’ türü bir eğlence modelini İskenderun’a kazandırmak istiyor. Millet Parkı’ndan daha kapsamlı bir sosyal donatıyı hayata geçirmek istiyor. İskenderun’un nefes alacağı bu yerlerde çok güzel projeler hayata geçecek” dedi.
Devlet Demir Yolları’yla birlikte hareket edip, ‘kiralama’ yöntemi ile birlikte istasyon civarında yatırımcı aracılığıyla bir 5 yıldızlı otel yaptırıp, istasyon girişine modern bir görünüm kazandırmak istediklerine vurgu yapan Milletvekili Özel, “Arsuz’a ve İskenderun’a hastane düşüncemiz var. Çalışmalarımız sürüyor” diyerek, Amanos Tüneli için ‘yap işlet devret’ modelinin hayata geçirileceğini söyledi.
Milletvekili Özel, yerel basının desteklenmesi gerektiğini belirterek, 1946 yılına ait gazetelerin yeraldığı ciltleri inceledi. Özel, “Basın bizim sesimiz, kulağımız. Gazetelerin varlığı bizi diri tutuyor. Üzerimize düşen her konuda yanınızdayız” dedi.
Angus ithalatı meselesine değinen AK Parti İskenderun İlçe Başkanı Av. Abdülkerim Güven ise, Çevre Koruma Derneği toplantısında konunun gündeme geldiğini belirterek, “Artık gemilerle öyle 25 binlik değil, 3-5 bin kapasiteli Angus gemisi sevkiyatları oluyor. Hem bu gemilerin açık denizde iken temizliği ve ilaçlanması daha kolay ve hijyenik oluyor hem de tahliyesi daha hızlı yapılıyor. Hatta toplantıda iken, ‘Şu an limanda Angus tahliyesi olduğunu biliyor musunuz?” diye sordum, şaşırdılar” diye konuştu.
Verimli geçen kahvaltılı programda konuşan İGC Başkanı Veysel Cıncık, Milletvekili Özel ve İlçe Başkanı Güven’e teşekkür ederek, gazeteciliğin her geçen gün daha da zorlaştığını, yeni yargı reformu tasarısında icra ilanlarının gazetelere verilmeyecek olmasının ekonomik zorluklara daha çok etken olacağını belirterek, “Bağlı bulunduğumuz Küresel Gazeteciler Konseyi böyle bir maddenin taslaktan çıkartılması için ilgili bakanlıklar düzeyinde girişimler yaptı. Sağolsun sayın vekilimizin de gayreti var. Ancak, yasalaşması halinde yaygın basın kuruluşları dahil olmak üzere, yerel basının önemli bir gelir kaybı daha olacak. Bunun için çareler üretmeliyiz” dedi.