Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çevre Dostu Otomobil

İskenderun Teknik Üniversitesi Hidrojen

İskenderun Teknik Üniversitesi Hidrojen Teknolojileri Öğrenci Topluluğu’nun hidrojen enerjisi ile çalışan araç yapımını tanıttı. Araç Hidrojen yakıtı ile havaya sadece su buharı atık olarak bırakacak.

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen toplantıya Oda Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, Oda Yönetim Kurulu üyeleri ve İSTE Üniversitesi hocaları ve öğrencileri katıldı

Projenin yürütücülüğünü İSTE Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Mekatronik Mühendisliği Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Hakan Demir’in yaptı ve isminin İSTE C-H2 olması planlandığı belirtildi.

Hidrojen enerjisi ile çalışan araç üretmek için harekete geçen İSTE öğrencileri adına sine vizyon destekli sunum yapan Makine Mühendisliği bölümü 3. Sınıf öğrencisi Mehmet Ekiz; “ İSTE olarak ürettiğimiz araç ile sadece üniversitemizi değil İskenderun’u Hatay’ı ve belki de ülkemizi temsil edebileceğimizi göstermektir. Üzerinde çalışıyor olduğumuz Hidromobil (İSTEC-H2) aracımıza destek olmanızı bekliyoruz” dedi.

İSTE Hidrojen Teknolojileri Öğrenci Topluluğu’nun üyeleri tarafından uzun zamandır kavramsal olarak üzerinde çalışılarak ön tasarım ve prototip aşamasına getirilen isteC-H2 isimli hidrojen enerjisi ile çalışacak araç, tam bir çevre dostu otomobil olmaya aday.

Tasarlanacak ve üretilecek araç, yakıt olarak; yakıldığında karbondioksit veya karbon monoksit gibi zehirli gazları ortaya çıkarmadan, sadece su buharı çıkaran ve bu nedenle çevre kirliliği yapmayan, temiz ve güvenilir bir yakıt olarak gelecekte yaygın olarak kullanılması öngörülen hidrojeni kullanacak.

İSTE öğrencilerinin sunumunu ilgi ile izleyen İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz; “İTSO olarak bölge ekonomimize değer katacak projelerin yanında yer almaya gayret gösteriyoruz. Üniversitemize de her zaman destek olduk. Bundan sonra da destek olmaya devam edeceğiz. Katılacağınız bu yarışmada iyi dereceler almanızı temenni ediyorum. Projenizin hayata geçirilmesi noktasında İskenderunlu iş adamlarımız ile birlikte bizlerde İTSO  olarak yönetim kurulumuzun alacağı karar doğrultusunda elimizden gelen desteği vermek isteriz. Projenizin ekonomik anlamda hayata geçirilmesi noktasında bölgemize, değer katacağına inanıyorum. Sizlere başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.