Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Lütfü Savaş’dan Afrin, İskenderun ve Arsuz’la İlgili Açıklamalar

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hataylı gazetecilerle bir araya geldi.
Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başkan Savaş, 5 yıl boyunca yaptıklarını ve önümüzdeki dönem projelerini tüm gerçekliğiyle masaya yatırdı.
LÜTFÜ SAVAŞ: VİCDANIM RAHAT
5 yıllık büyükşehir belediye başkanlığı görev süresi boyunca yaptığı hizmetlerden dolayı vicdanın rahat olduğunu ifade eden Lütfü Savaş, “Bugüne kadar yaptığım hizmetlerde kendimi ve ailemi düşünmedim. Sadece Hatay’a hizmet etmeyi ve vatandaşlarımızı düşündüm. Hatay’ın yıllardır biriken sorunlarını çözdük. Ve bunun için vicdanım rahat” diyerek yaptığı tüm hizmetlerin Hatay’ın geleceği adına olduğunu ifade etti.
Hatay’ın stratejik açıdan çok önemli bir coğrafyada olduğunu ifade eden Lütfü Savaş, burayı şehrin tüm değerlerini bilen özgür bir belediye başkanının yönetebileceğini ifade etti.
“AFRİN OPERASYONUNA MİLLİ MESELE OLARAK BAKTIK”
Afrin operasyonları sırasında hiçbir karşılık beklemeden Türk askerinin rahatı için Hatay Büyükşehir Belediyesinin tüm birimleriyle seferber olduğunu ifade eden HBB Başkanı, bunu hiçbir zaman siyasi malzeme yapmadığını belirtti. Afrin operasyonuna milli mesele olarak baktıklarını ancak bazı kurum ve kuruluşların yaptıklarını böbürlenerek anlattığını da sözlerine ekledi.
Afrin ve İdlib’te hala Hatay Büyükşehir Belediyesinin iş makinelerinin olduğunu da ifade den Lütfü Savaş, “Bununla beraber yine iş makinelerimiz Amik Ovası’ndaki vatandaşlarımızın yaralarını sarmaya çalışıyor. Ama bazı arkadaşlar Meclis’te bunları görmezden geldi. Çünkü iktidar partisinin stilinde biat vardır. İl başkanı ne derse onu yaparlar. Kişisel görüşleri benimle aynı bile olsa karşı gelemden söyleneni yaparlar. Şimdi bu zihniyetteki arkadaş bana rakip olmuş, hemşehrilerimden oy istiyor” dedi.
Hatay Büyükşehir Belediye Meclisinde meclis üyeleri ile konuşulması gereken her konuyu konuştuğunu ve borçlanma gibi konuların Meclis kararıyla alındığını ifade eden Lütfü Savaş, “İktidar partisinin buradaki temsilcileri Dörtyol’da, Arsuz, Belen’de, Samandağ’da yapacağımız altyapı hizmetlerine hayır dedi. 95 otobüs almak için bulduğumuz 2 milyonu hibe 10 milyon Euro’luk krediye hayır dedi. Asfalt yapmak için istediğimiz borçlanma talebine 8 ay boyunca hayır dedi. HADO’ya hayır dedi” diyerek şehre yapacakları hizmetlerin engellendiğini bir keza daha yineledi.
“ŞEHRİN TÜM RENKLERİNİ KUCAKLAYAN BİRİ HATAY’I YÖNETEBİLİR”
EXPO, HADO ve gastronominin Hatay’ın turizm ve ticaretinin gelişimi için üç önemli ayağı olduğunu söyleyen Lütfü Savaş, “Bunlara engel olan arkadaş nasıl bu şehri yönetecek? Hatay’ı özü sözü bir olan biri yönetebilir. Bölgenin ve şehrin tarihini bilen biri yönetebilir. Şehrin tüm renklerine kucak açan biri burayı yönetebilir. Devletin tüm kurumlarına ve imkânlarına sahip biri değil. Camilerin minarelerine posterlerini asan biri değil” diyerek rakip adayın ibadet yerlerine siyaset bulaştırdığını söyledi.
Arsuz-Çevlik otoyolu yapım işi projesinde kendisinin de payının olduğunu söyleyen Lütfü Savaş, işin mutfak kısmında Hatay Büyükşehir Belediyesinin de olduğunu sözlerine ekledi.
YAPILACAK PROJELER MASAYA YATIRILDI
Lütfü Savaş gazeteci Ahmet Abdullahoğlu’nun “Samandağ denizine mendirek yapmak gibi bir projeniz var mı?” sorusuna samimiyetle cevap vererek denizlerde yapmak istediği projeleri de açıkladı. Marina ve 5 adet yat limanı projelerinin olduğunu belirten HBB Başkanı, “Projemiz var ancak dolgu alanlarını bize vermediler. Umarım İskenderun Belediyesini kazanırız ve bunları hayata geçiririz. Onun dışında sahillerde temizleme çalışmalarımız nisan ayından başlayarak devam ediyor. Ancak denizin içinde çalışma yapma tasarrufumuz yok” diyerek merak edilenlere açıklık getirdi.
BAŞKAN SAVAŞ HATAY’DAKİ BARAJ SAYISINA BİR KEZ DAHA AÇIKLIK GETİRDİ
Hatay’daki baraj sayısının polemik konusu olduğunu ve Cumhurbaşkanı’nın bu konuda yanlış yönlendirildiğini bir kez daha yineleyen Lütfü Savaş, “Cumhurbaşkanımıza maalesef yanlış bilgi veriyorlar. Yüzde yüz biten bir tane bile baraj yok. Galiba Amik Ovası’nda biriken suları baraj zannediyorlar. 2012’de bitmesi gereken Karaçay Barajı’nı 2017’de açtılar ancak bitmedi. Çünkü gövde ile dağ arasında su bütünleşmiyor ve dakikada 250 litre su kaybı var. İsale hattı, arıtma tesisi ve depoları bitmemiş. Dostluk Barajı’nın temeli atıldı ama çalışma yapıldı. Reyhanlı Barajı 2015 yılında bitecekti. 2019 oldu hala bitmedi. Tahtaköprü Barajı’nda gövde yetersiz. Böyle olunca kapakları açtılar ve Amik Ovası sular altında kaldı. Bununla beraber bitmeyen göletler de var” bunun en büyük kanıtının Hatay Valiliğinin resmi internet sitesi olduğunu belirtti.

İskenderun’da yapılan battı çıktı projesini şehrin tüm bileşenlerinin bilgisi ve onayı dâhilinde yaptıklarını da söyleyen Başkan Savaş, “Biz burada çalışmaya başlamadan önce İskenderunlu hemşehrilerimize sorduk. İlgili kurum ve kuruluşlardan görüş aldık. Projemizi çizdik ancak zeminin yapısı sebebiyle bazı değişikliklere uğradı. Projeyi durdurmadık, revize ettik, sağlamlaştırdık. Seçimden sonra da bir iki ufak tefek değişiklik yapılacak. Bu projeyi işin uzmanları yaptı. Lojistik sektöründe mal taşıyan kişiler değil” dedi.

Başkan Savaş, programın ilerleyen dakikalarında Hatay’ın büyükşehir statüsüne alınmasında geç kalındığını ifade etti. İktidarın 17 yıllık süre zarfında Hatay’a çok fazla hizmet etmediğini de söyleyen Başkan Savaş, köy yollarının kendisi ile birlikte asfalt yollarla tanıştığını sözlerine ekledi. Erzin ve Altınözü örneklerini vererek konuyu derinleştiren başkan Savaş, “Erzin ve Altınözü’nün içme suyu şebekesini, kanalizasyon hatalarını biz yaptık. Köy yollarını asfaltladık. Arıtma tesislerini yaptık. Bu arkadaşlar buradan çok fazla oy alıyor ama ne yaptılar sormak lazım” dedi.
Şehirdeki altyapı çalışmaları tamamlanan bölgelerde üstyapı çalışmalarına başladıklarını ve bunun devam edeceğini söyleyen Başkan Savaş Defne’deki arıtma tesisini Büyükçat Mahallesi’ne taşınacağını söyledi.
PROGRAMIN İKİNCİ BÖLÜMÜNDE MALİ TABLOYLA İLGİLİ KONULAR KONUŞULDU
Lütfü Savaş, programın ikinci bölümünde Hatay Büyükşehir Belediyesinin mali tablosu hakkında sorulan sorulara cevap verdi. Hatay Büyükşehir Belediyesinin borçlu doğduğunu belirten Lütfü Savaş, “Bize atfedilen ve bizim aldığımız borçları ödeyebiliyoruz. Devletimizden bize gelen parayı hakkaniyetli harcıyoruz” dedi.
BAŞKAN SAVAŞ’TAN ÜRETİCİYE MÜJDE
Suriyelilerle ilgili yaptığı açıklamalara bir kez daha açıklık getiren Başkan Savaş, “Hükümetin Suriye politikasını bir kez daha gözden geçirmesini istiyoruz. Nüfusları her geçen gün artıyor. Ve bizim öz evlatlarımız kendi topraklarında azınlık duruma düşebilir. Suriyeliler için sınırın güvenli bölgesinde yaşam alanları oluşturulsun. Esnafımız, üreticimiz çok zor durumda. Onlara destek olmak için üstümüze düşeni yapıyoruz. Biz 250 kadınımıza sera yaptık. Şehrimizde kullandığımız çiçekleri kadınlarımız ekiyor. Kooperatif kurduk ve kadınlarımız buradan para kazanıyor. Yerli tohum kullanımını teşvik ediyoruz. Ali bayır ve kara kılçık buğdayının üretimini destekliyoruz. Arıcılığın gelişimi için arıcılarımızın dörtte birine panel aldık. Büyükbaş hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızın hayvanlarının bakımını gerçekleştireceğiz. Zeytin üreticilerimizin zeytinlerinin kalitesini arttırmak için onların çuval kullanmalarına alternatif olacak kasalar vereceğiz. Hem çocuklarımızın gelişimi hem de üreticilerimizin kalkınması için onlara süt vereceğiz. Hayvanların gübresinde biyogaz ve elektrik enerjisi üreteceğiz. EXPO’da yükte hafif pahada ağır çiçekler ekeceğiz” diyerek çiftçiye ve üreticiye müjde verdi.
EXPO’nın detaylarını da paylaşan Başkan Savaş, “EXPO alanında arkeopark olacak. Defne’de çıkan şapeli bu alanda sergileyeceğiz. Gastronomi sokağı yapacağız. Çocukların kendini rahat hissedeceği alanlar olacak. Botanik bahçesi, kültür merkezi gibi alanlar olacak. EXPO alanları sadece 6 aylık değil ömürlük olacak” dedi ve EXPO’nun şehre büyük katkısı olacağını ifade etti.
“HATAYSPOR SÜPER LİG’E ÇIKACAK”
Başkan Savaş programın son bölümünde Hatayspor’un bugünkü durumu ve geleceği hakkında da düşüncelerini paylaştı. Kulübün borcunun olmadığını, futbolcuların alacağı olmadığını söyleyen Başkan Savaş, “Yönetim kurulu üyelerimiz ahenk için çalışıyor. Futbolcularımız burada olmaktan mutlu. Fikstür avantajımız olduğunu düşünüyorum. Kalan 8 maçta 24 puanı alacak güçteyiz” diyerek bordo-beyazlıların Süper Lig’e çıkacağına inandığını bir kez daha yineledi.
Seçimlerin adil bir ortamda yapılmasını temenni ettiğini ifade eden Lütfü Savaş, rakip adayla ortak yayına çıkmak ister misiniz sorusuna; “Biz kendisiyle ulusal kanalda arka arkaya yayına çıktık. Ama bugüne kadar Hatay’da hizmetler engellensin diyen biriyle ne konuşulabilir? Ona memleketin durumunu sorun. Patatesin, soğanın fiyatını sorun. Amik Ovası’nın neden bu durumda olduğunu sorun” dedi.
Seçim günü ve akşamı hakkında da görüşlerini paylaşan Başkan Savaş, “Seçimde, sandıklarda yalnız olmayacağız. Müşahitlerimiz son ana kadar çalışacak. Yeter ki devletimiz kendine düşen görevi yapsın. Seçim, adil ve eşit şartlarda olsun. Yüksek Seçim Kurulu da kendi üstüne düşeni yapmalı. Umuyorum ki 1 buçuk 2 saat içinde sonucu açıklarız” ifadelerini kullandı.
BAŞKAN SAVAŞ ZAFERDEN EMİN
Bu seçimin siyasi parti seçimi olmadığını belirten Lütfü Savaş, “Vatandaşlarımız bu seçimde parti değil kişi seçecek. Ayak izleri temiz birini seçsin. 6 ilçeyi kazanacağımızı düşünüyorum. İYİ Parti’nin, Saadet Partisi’nin ve Büyük Birlik Partisi’nin ilçe belediyelerini kazanabileceğini düşünüyorum. Biz de hemşehrilerimizin teveccühüyle galip geleceğimizi düşünüyorum” ifadelerini kullanarak seçimden zaferle ayrılacağına inandığını belirtti.