Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

KIZILAY’DAN ÖĞRENCİLERE DEPREM VE AFET EĞİTİMİ

Hatay Kızılay Şubesi ve

Kızılay’dan öğrencilere Deprem ve Afet eğitimi

Hatay Kızılay Şubesi ve Türk Kızılayı Antakya Çocuk ve Gençlik Merkezi iş birliği ile 1-7 Mart Deprem Haftası dolayısıyla  Deprem ve Afet eğitimleri düzenlendi.

Kızılay’dan yapılan açıklamada şu bilgiler paylaşıldı;

Depremlerin önceden kestirilmesi ve önlenmesi teknik açıdan bugün için mümkün değildir. Bu nedenle depremin zararlarından korunmak için hazırlıklı olmak gerekir. Doğal afetlere karşı her zaman hazırlıklı olmalıyız. İlimiz birinci derece deprem bölgesinde. Ancak biz deprem ve her türlü doğal afetlerle yaşamaya alışmamız gerekiyor.

Buna her zaman hazırlıklı olmamız gerekiyor. İnsan sağlığının can güvenliğinin bizim için birinci sırada olduğunu bütün imkanlarımızın insan hayatını kurtarmak için hazır bulunduğunu biliyoruz.

Bu sebeple dünyanın en etkin deprem kuşaklarından birinin üzerinde bulunan ilimizdeki öğrencilerimize Türk  Kızılayı’nın bu konudaki hareket kabiliyeti ve  görev bilinci ile depreme karşı hazırlıklı olmasının sağlanması, depremden korunma yollarının öğretilmesi, toplumda afete hazırlık bilinci yaygınlaştırılması ve Kızılay’ın tanıtılması amacıyla 4-5-6 Mart tarihlerinde Antakya Odabaşı Mustafa Kemal İlkokulunda Deprem ve Afet eğitimleri düzenlendi.