Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Asaf Güven’in Geçmişi Başarılarla Dolu

CHP Arsuz Belediye Başkan

CHP Arsuz Belediye Başkan Adayı Asaf Güven,geçmişi başarılarla dolu bir doktor ve siyasetçi olarak daha önce de başarmış olduğu demokratik, dürüst, şeffaf, halk ile birlikte yönetimi benimsemiş belediyecilik anlayışıyla Arsuz’u cazibe merkezi yapmaya kararlı.

Hekimlikteki başarısı, dürüst ve ilkeli duruşuyla tanınan Asaf Güven, 3 dönem yaptığı Madenli Belde Belediye Başkanlığı dönemde örnek alınacak birçok davranışa imza attı. Başarılı doktorluk mesleğini sürdürürken,  1999, 2004 ve 2009 yerel seçimlerinde halkın ısrarı ve büyük desteği ile her seçimde yüzde 65’in üzerinde oy alarak, diğer adaylara ezici üstünlük sağlayan Asaf Güven, emeklilik tazminatını belediyeye ödetmemek için o günlerde çıkan bir yasadan yararlanarak belde halkı ve çalışma arkadaşlarının ortak kararıyla istifa ederek İskenderun Devlet Hastanesi’ndeki görevine döndü.

Maaşını, belde halkına bağışlamıştı

Asaf Güven’in, Belediye Başkanlığı yaptığı 3 dönemde iz bırakan hizmetleri ve ilkeli duruşlara imza atan birbirinden önemli hizmetlerinden satırbaşları şöyle:

  • Belediyeye kendi aracı ile gidip gelmiş, mesai saatleri dışında makam aracını kullanmamıştır.
  • Hiçbir şekilde harcırah almamış bütün masraflarını kendisi karşılamıştır.
  • Maaşını ihtiyaç sahiplerinin su, emlak vergisi gibi borçlarını ödeme yoluyla belde halkına desteğe harcamıştır.
  • Belediye makam odasının kapısını sürekli açık tutmuş, her isteyen rahatlıkla makama girebilmiştir.Hatta yeri geldiğinde hasta çocukları burada muayne etmiştir.
  • Belediyenin tüm kararları muhalefetin de katılımı ile oybirliğiyle alınmıştır. Kesinlikle oy çokluğu ile alınan meclis kararı olmamıştır.
  • Yoğun borç ve icra yükü altındaki belediyenin mali disipline kavuşmasını sağlamış, kendisinden sonra gelenlere yönetimi sıfır borç ile devretmiştir.
  • Belediye kasasından hiç para harcamadan, imece usulü ile Belediye Hizmet Binası inşaatını tamamlamıştır.

 

Asaf Güven kimdir?

 

20 Mart 1955 tarihinde Arsuz ilçesi Madenli Mahallesi’nde doğdu. İlkokul öğrenimini Madenli İlkokulu’nda, ortaokul ve lise öğrenimini ise İskenderun Lisesi’nde tamamladı. 1974 yılında Almanya’’ya dövizsiz özel öğrenci olarak gitti. FachhöchshuleNiederrhein’da yaklaşık iki yıl öğrenim gördü. 1976-1977 öğretim yılında üniversite sınavları için İstanbul’a geldi ve İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazandı. Almanya’daki öğrenimine ara verip İstanbul Tıp Fakültesi’ne başlayan Asaf Güven, 1981 yılında doktor diplomasını aldı.

Daha sonra; doğduğu yere ve burada yaşayan insanlara hizmet etmek ideali ile İskenderun SSK Hastanesi’ne tayinini yaptırdı. Yaklaşık iki yıl hizmetten sonra 1982 yılında Bozüyük’te yedek subay tabip olarak askerlik hizmetini tamamlamak için bölgeden ayrıldı. 1985 yılında Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalında uzmanlık eğitimine başladı ve 1989 yılında çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanlığını aldı.

 

Bu süre zarfında Antalya il merkezinde Akdeniz Anemisi (Talassemi) ile ilgili araştırmalar yaptı ve halk taramaları yürüttü. 1989 yılında çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanlığını aldı ve zaman kaybetmeden tekrar memleketine, İskenderun Devlet Hastanesi’ne çocuk hekimi olarak atandı.

 

Arapça, Almanca ve orta derecede İngilizce bilen Asaf Güven evli ve üç çocuk babasıdır. Eşi Behice Güven emekli sınıf öğretmeni olup, büyük oğlu Sefa İstanbul’da sahibi olduğu hukuk bürosunda uluslararası hukuk ile ilgilenen bir avukat, ikinci oğlu Sedat Nurettin kurucusu olduğu reklam ajansında bilişim ve dijital pazarlama uzmanı, kızı Esra ise doktor psikolog olup Başkent Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır.