Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

HATAY İÇİN ŞİDDETLİ YAĞIŞ UYARISI

Bölge geneli, çok bulutlu

Hatay için şiddetli yağış uyarısı

Bölge geneli, çok bulutlu aralıklı yağmur, sağanak ve kıyı kesimlerde gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların, Adana, Mersin, Hatay ve Kahramanmaraş çevrelerinde yer yer kuvvetli olması tahmin edilmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR VE FIRTINA UYARISI: Rüzgârın 10.12.2018 Pazartesi gece saatleri ile 11.12.2018 Salı günü gece saatleri arasında Doğu Akdeniz (Mersin, Adana, Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş) ile Gaziantep ve Kilis çevrelerinde güney yönlerden kuvvetli rüzgâr (40-60 km/saat) ve fırtına (60-90 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın oluşturabileceği başta soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler olmak üzere, ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

DENİZ İÇİN FIRTINA UYARISI: Rüzgarın Doğu Akdeniz’de Salı günü ilk saatler ile akşam saatleri arasında güneybatıdan (Lodos) 6 ila 8 kuvvetinde (60-75 km/sa) fırtına, zaman zaman 9 kuvvetinde (90 km/sa) kuvvetli fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı başta denizciler ve balıkçılar olmak üzere, ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.