Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

GÜZELMANSUR’DAN “MAVİ BALİNA” İÇİN ÖNERGE

CHP Hatay Milletvekili Mehmet

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, Hatay’da 12 yaşındaki Nizamettin Sürmeli’nin Mavi Balina oyunu nedeniyle 5. kattan atlayarak intihar etmesinin ardından harekete geçti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yanıtlanması istemiyle soru önergesi veren Güzelmansur, Mavi Balina oyunu için yapılan önleme, uyarma ve bilinçlendirme çalışmalarının artırılmasını istedi.

İntihara Sürüklüyor, Şiddete Yönlendiriyor, Psikolojik Hasar Veriyor

2018 yılında, Mavi Balina oyunu nedeniyle, 9 çocuğumuzun intihar ederek hayatını kaybettiğini hatırlatan Güzelmansur önergesinin gerekçesinde şu ifadelere yer verdi: “Sanal ölüm tuzağı olarak nitelendirilen Mavi Balina oyunu yüzünden, bugüne kadar intihar edenlerin sayısının 150 civarında olduğu söylenmektedir.  İntihar etmeden kurtarılanlar ise ciddi psikolojik sorunlarla karşı karşıya kalmaktadır.”

Önleme, Uyarma, Bilinçlendirme Çalışmaları Artırılmalı

Böylesine tehlikeli bir oyun için alınan önlemlerin, farkındalık yaratacak çalışmaların yetersiz kaldığını vurgulayan Güzelmansur’un Cumhurbaşkanı Yardımcısı’na ilettiği sorular şunlar:

1.      Bugüne kadar ülkemizde Mavi Balina oyunu ile ilişkilendirilen intihar vakası sayısı detaylarıyla nedir?

2.      Mavi Balina oyunundan intihar etmeden kurtarılan ve psikolojik tedavi gören kaç gencimiz/çocuğumuz vardır?

3.      Mavi Balina oyunu ile ilgili Emniyet birimlerine iletilen şikayet sayısı, ihbarweb.org.tr adresine bildirilen ihbar sayısı nedir? Bunlarla ilgili ne tür işlemler yapılmıştır

4.      Bugüne kadar Mavi Balina oyununun tehlikelerini anlatma, toplumda farkındalık yaratma noktasında yapılan çalışmaların Bakanlıklar bazındaki detayları nelerdir?

5.      Mavi Balina oyunu ile ilgili toplum tarafından yetersiz kaldığı düşünülen önleme, uyarma ve bilgilendirme çalışmalarının artırılması konusunda planlanan/yürütülen çalışmalar var mıdır? Detayları nedir?