Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

UZAY FOTOĞRAFÇISI JAMES NEIHOUSE “DOĞA”DA

Ulusal Havacılık ve Uzay

Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA)’nde çeşitli çalışmalar yapan ve astronotlara uzay fotoğrafçılığı eğitimi veren Amerikalı görüntü yönetmeni ve uzay fotoğrafçısı James Neihouse, İskenderun Doğa Koleji’ne konuk oldu.

İskenderun Doğa Koleji’nin ev sahipliği yaptığı etkinliğe; Amerikalı görüntü yönetmeni ve uzay fotoğrafçısı Neihouse’nin yanı sıra, ABD Adana Konsolosluğu Kültür ve Eğitim Ataşesi JenCuratola-Wozniak ve American Film Showcase Temsilcisi SteffanHorowitz de katıldı.

ABD Adana Konsolosluğu’nun desteği ile görüntü yönetmenliğini üstlendiği ‘A Beautiful Planet’ adlı belgeselin yapım aşamasını öğrencilerle paylaşan ünlü fotoğrafçı James Neihouse, konuşmasında Uluslararası Uzay İstasyonuna ilk kameranın 1984 yılında getirildiğini belirterek, yer çekimsiz ortamda çekim yapmanın zorluğuna işaret etti.

“Doğa Öğrencileriyle Bir Arada Olmaktan Mutluyum”

Amerikalı Yönetmen James Neihouse, karşılaştığı yoğun ilgi karşısında öğrencilere teşekkür ederek, “Türkiye’ye ilk defa geliyorum, burada güzel ve eğlenceli zaman geçirdim. Sizinle bir arada olmaktan çok mutluyum’’ dedi.

Etkinlik sonunda İskenderun Doğa Koleji Halkla İlişkiler Müdürü Ezgi İnan konukları tebrik ederken, Genel Koordinatör Hakan Üzer konuklara teşekkür plaketi takdim etti.