Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Dağın Öteki Tarafında Haddini Aşan Biri!

“Gazeteci” kimliği altında Facebook’tan

“Gazeteci” kimliği altında Facebook’tan sallama modasına öyle biri katıldı ki; haddini aşan, üzerine vazife olmayan bir işe soyunan, İskende-run’un kimyasını biliyormuş gibi düzmece kurgular ile hakarete varan ifadeler kullanan biri fırladı sanki yırtık bir şeyden!

Ferit Lif diye biri “2014 Yerel seçimler öncesinde Hatay Büyükşehir Başkanlığına  CHP’ den aday olarak adı geçen Mete Aslan ne yazık ki bugün İskenderun CHP’nin Belediye başkan adayı olarak tekrar gündemde. “ diye başladığı yazısının daha ilk cümlesinde hazımsızlığını, had bilmezliğini ve hangi anlayışa hizmet ettiğini ortaya koyarak kin kusan kalemiyle (Pardon; klavyesiyle!) göstermiştir.

Satırlarında “Atatürkçülük” ve  “Vatanseverlik”ten dem vuran, “Lütfü Savaş”, “CHP” ve “Mete Aslan”ı kamuoyunda yıpratmaya yönelik ifadeler kullanan bu arkadaşa ağzının payı aslında yaptığı paylaşımdaki yorumlarda verilmiş:

“Mete Aslan seni arayıp “Feritciğim neden böyle düşünüyorsun” demediyse sen ciddiye alınacak bir insan değilsin demektir… O başkan ki sizin dibinizde size posta koyan Suriyeli sığınmacıya durması gereken yolu göstermektir… Bak paylaştığını bir kişi beğenmiş… Akıllı ol Mete Aslan’na bulaşma. Sen değil Hatay kaybeder…”

Evet…

Ciddiye alınacak bir durum yok, ama “Çamur at izi kalsın zihniyetine elbette söylenecek bir söz var:

“Aslan, ihale yolsuzluğu ve belgede tahribat suçlarından da yargılanmıştı.” diye kamuoyunun önüne içi boş bir ifade bırakmakla yargının işine karışma cüretini bile göstermiş.

Geçmişte görev yapan bir çok belediye başkanının aksine Mete Aslan, seçimi kaybettiği günden bu güne kadar ikamet ettiği üç dönem başkanlığını yaptığı kenti terk etmedi. Halen şehrimizde başı dik dolaşmaktadır.

“Alevi düşmanı” olarak lanse etmeye yeltenmesiyle utanmazlığını zirveye çıkarıyor. Çünkü Mete başkanın sayısız alevi dostu olduğunu bilmeyen yok. Hatta et ihtiyacını bile uzun yıllardan beri alevi bir kasabından alır.

Geçmişte “Dink cinayetinin ardından bu kentte ‘Ya sev ya terk et’ diye bilbordlara afişler asılmasını bile eleştiren, Trabzon’da öldürülen rahip Santoro üzerinden bile prim yapmaya çalışan perde arkasındakiler bu talihsiz makale ile neyin telaşı ve paniği içerisinde olduklarını göstermiş oldular!

“Irkçı ve Faşist” gibi yakıştırmaları ise tam bir skandal olup, suç işlemeye açık yorumlar kullanılmıştır.

Sonuç olarak CHP’yi savunan bir yazı olarak görülse de CHP İskenderun ilçe başkanı Mansuroğlu’na ve il yönetimine Mete Aslan’ın CHP’den İskenderun adayı yapılması durumunda nasıl tepki vermeleri gerektiği konusunda ahkam kesen Ferit Lif, bu paylaşımıyla ülkücü kökenli olmakla suçladığı Mete Aslan ve Lütfü Savaş’ı hedef almış, ancak kendi hemşerileri dahil her kesimin büyük tepkisini çekmiştir.

Ancak çoğumuz biliyoruz ki; mesnetsiz saldırıların artması, Mete Aslan isminden duyulan rahatsızlığı ve korkuyu gün yüzüne çıkarmıştır. O korkunun arkasında CHP’de istedikleri atı oynatabilmeyi umanların sonu geldiği endişesi yatmaktadır!