Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türkiye Süryani Katolik Patrik Vakfı yönetiminden Vali Ata’ya ziyaret

Vali Ata, Türkiye Süryani

Vali Ata, Türkiye Süryani Katolik Patrik Genel Vekili Korepiskopos Mgr. Orhan Çanlı, İstanbul Süryani Katolik Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Basatemir ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Bugün saat 14.00’de gerçekleşen ziyarette konukları ile bir süre sohbet eden Vali Ata, Hatay’ın bir medeniyetler kenti olduğunu, farklı kültür ve inançtan vatandaşlarımızın karşılıklı hoşgörü içerisinde kardeşçe ve huzurlu bir şekilde yaşadığı bir merkez olduğunu ifade etti.

Türkiye Patrik Genel Vekili Korepiskopos Mgr. Çanlı ise Vali Ata’nın gösterdiği misafirperverlik ve nazik kabullerinden onur duyduklarını belirterek,  ” Hatay’da mevcut hoşgörü iklimi tüm dünyaya örnek olacak niteliktedir. Kadim bir dostluğa ve kader birliğine sahip olduğumuz Müslüman kardeşlerimizle birlikte devletimizin sağladığı huzur ve güven ortamında yaşamaktan mutluluk duyuyoruz.” dedi.

Heyet daha sonra, farklı inanç ve kültürlerin kardeşlik içerisinde yaşadığı Hatay ilimizin inanç sembollerinden biri olan, Hristiyanlığın ilk mağara kilisesi olan St Pierre Kilisesi’nde dua etmek için ayrıldı.