Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Omega 3 hem anneyi koruyor hem bebeği

Türk Jinekoloji ve Obstetrik

Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği Hatay Şubesi tarafından 26 Eylül Çarşamba günü Hatay’da düzenlenen “Anneler Yaşasın, Yaşasın Anneler” etkinliğinde Acıbadem Adana Hastanesi Perinatoloji ve Yüksek Riskli Gebelikler Merkezi, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Süleyman Cansun Demir, gebelikte Omega 3 kullanımı ilişkin bilgilerini aktardı.

Tüm uluslararası kılavuzlarda ve Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği’nin yayınladığı “Gebelikte Beslenme Kılavuzu”nda da önerilen Omega 3 kullanımının önemine dikkat çeken Prof. Dr. Demir, Omega 3’ün hem anne hem de bebek için sağladığı faydaları anlattı.

Kalp Hastalıklarını en aza indirir

Omega 3 alarak trigliserit ve kolesterolün  düştüğünü belirten Prof. Dr. Demir, bu sayede ateroskleroz ve buna bağlı kalp hastalıkları ve inme riskinin azaldığını dile getirdi.

Bağışıklık Sistemini Güçlendirir

Kalp dostu olan Omega 3, bağışıklık sistemini güçlendirdiğinden kansere karşı savunma mekanizmalarını da destekliyor. Kalbin yanı sıra beyin, retina, sperm, cilt hücrelerini de kuvvetlendiriyor.

Kan şekerini düzenler

Gebelikte şeker bazı anne adaylarının korkulu rüyası olabiliyor. Bu noktada Omega 3 yeniden devreye giriyor. Düzenli ve doktor kontrolünde Omega 3 tüketiminin kan şekerinin düzenlenmesinde, insülin hassasiyetinin artırılmasında fayda sağlıyor. Omega 3 ayrıca kanın akışkanlığını arttırarak, pıhtılaşma patolojilerini en aza indiriyor.

Romatizmaya iyi geliyor

Sonbahar mevsimin gelmesiyle romatizma rahatsızlığı olan anne adayları için Omega 3, yine rahatlatıcı bir çözüm olarak karşımıza çıkıyor. Omega 3’ün içerisinde bulunan antienflamatuvarın olumlu etkileri sayesinde romatizmal hastalıkların sebep olduğu ağrılar artık rahatsızlık olmaktan çıkıyor.