Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Öğrencilere Bilim Seti hediye edildi

Milli Eğitim Bakanlığı himayesinde

Milli Eğitim Bakanlığı himayesinde Young Guru Academy (YGA) tarafından başlatılan ‘Bilim Seferberliği kapsamında Altınözü Karsu Ortaokulundaki öğrencilere, özel tasarlanmış deneylerden oluşan, öğretici ve eğlenceli bir bilim seti olan “TWIN Bilim Seti” hediye edildi.

Altınözü Kaymakamı Bülent Uygur, “Öncelikle ilçemizde bu etkinliği düzenlediğiniz için teşekkür ederim. 30 yıl önce bir köy okulunda birleştirilmiş sınıfta eğitim gören bir kaymakam olarak, bugün 30 yıl sonrasında Anadolu’nun en güneyinde Suriye’ye 20 Km uzaklıkta bulunan bir okulumuzda bilim konuşulmaktadır. Türkiye olarak bizim bir ayağımız Anadolu da bir ayağı ise pergel gibi dünyanın her yerinde olması gerekmektedir. Bugün dünyada nerede bir mazlum varsa sığınağı Anadolu olmuştur. Bunun bu şekilde kalabilmesi için ülke olarak çok güçlü olmamız gerekmektedir. Bilimsel olarak gelişmiş toplumlar bir ülkeyi geleceği taşımaktadır. İnşallah bizim ilçemizde Prof. Aziz Sancar, Prof. Mehmet Toner gibi bilim insanları çıkaracaktır. Erzurumlu bir şairimiz Anadolu’yu tanımlarken doktoru yok, çeşmesinde suyu yok diye tanımlardı. Artık o Anadolu şükürler olsun ki geride kaldı. Şuan sadece ilçemizde binin üzerinde öğretmenimiz görev yapmaktadır. Her mahallemizde doktorumuz bulunmaktadır. Bizler çocuklarımızın hepsini doktor, mühendis, avukat veya herhangi bir alanda uzman olarak yetiştiremeyebiliriz. Ama bizler iyi insan, anasına babasına saygılı, çevreye duyarlı ve saygılı bireyler yetiştirebiliriz.” dedi.

Young Guru Academy (YGA) Kurucusu Sinan Yaman,” YGA’nın bugün burada yarın dünyanın farklı yerlerinde büyümesinde çok basit bir reçetesi bulunmaktadır. Gençlerimizin yeteneklerini belirleyip, yeteneklerine göre yönlendirilmesi gerekmektedir. Projemizde belirlenen ortaokullar için bulundukları il bazında bağışlar toplanmaktadır. Yeterli bağış miktarına ulaşan illerdeki ortaokullara 10 adet bilim setleri gönderilmektedir. Bilim seti gönderimi yapılan okullardaki Fen ve Teknoloji öğretmenleri Bilim Online Platformuna eklenir. Bu platformda güncel deneyler ve bilim içerikleri paylaşılmaktadır.” dedi.

TED Okulları Genel Müdürü Sevinç Atabay, “ Bilim Seferberliği bilimi ve en son teknolojiyi Türkiye’nin her köşesine ulaştırmayı hedefliyoruz. Bilimin zor ve sıkıcı algısını, bilim sevgisine dönüştürüyoruz. Çocuklarımızı geleceğin mesleklerine hazırlıyoruz. “ dedi.

Dünyaca Ünlü Jazz Sarkıcısı Karsu Dönmez, “YGA tarafından geliştirilen bu projeyi ilk duyduğumda çok duygulandım ve heyecanlandım. Gelecek ve teknoloji bir arada olması gerekmektedir. Çocuklarımız bizlerin geleceğidir.”dedi.

Young Guru Academy (YGA) Başkanı Asude Altıntaş, “Bilim Seferberliği’nde okullarımıza ulaştırılan bilim setleri, YGA mühendisleri tarafından Türkiye’de üretilmektedir. Bu projeyi gerçekleştirirken, çocukların doğasında olan merak dürtüsünü törpülemek yerine artırmayı, çocuklara bilimi kolay ve eğlenceli yolla öğretmeyi hayal ettik. Bilim Setleri, kolayca birleştirilebilen elektronik bloklar ile karmaşık görünen teknolojik cihazların çalışma mantığını anlatır. Çocuklar en son teknolojiye sahip otonom araba ve robot gibi teknolojileri, modüller ve sensörler ile kendileri üretip, nasıl çalıştığını kolayca anlayabilirler. Bu sayede küçük yaşta inovasyon odaklı düşünme kabiliyetleri küçük yaşta inovasyon odaklı düşünme kabiliyetleri gelişir, inovasyon ürettikçe de özgüvenleri yeşerir ve yetenekleri artar. Bilim Seferberliği projesi kapsamında Çocuklarımız, özgüvenli meslek sahipleri, girişimciler ve yatırımcılar olarak ülkemizin büyümesinde ve kalkınmasında büyük role sahip olacaklar.” dedi.