Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hatay’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları

Mustafa Kemal Atatürk’ün ve

Mustafa Kemal Atatürk’ün ve kahraman silah arkadaşlarının önderliğinde, milletimizin azim ve kararlığı ile tarihte eşine az rastlanır bir destanla kurulan Cumhuriyetimizin 95. yıl dönümü kutlamaları Hatay ‘da Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı.

28 Ekim 2018 Pazar günü saat 13.00’de Antakya Cumhuriyet Alanı’nda başlayan törene Hatay Valisi Erdal Ata’nın yanı sıra, Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur ve İsmet Tokdemir, 2’nci Hudut Alay Komutanı Piyade Albay Ahmet Gürbüz, HBB Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş, Hatay Cumhuriyet Başsavcı Ahmet Ataman, Hatay MKÜ Rektörü Prof.Dr. Hasan Kaya, Hatay Barosu Başkanı Ekrem Dönmez, Vali Yardımcıları Nursal Çakıroğlu, Bilal Ölmez, Erol Özkan, Aydın Tetikoğlu, Mahmut Hersanlıoğlu, Meral Batı Demirbaş, Antakya Kaymakamı Orhan Mardinli, İl Jandarma Komutanı Alb. Uğur Ertekin, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, kurum müdürleri, askeri erkan, şehit ve gazi dernek başkanları ile dernek üyeleri ve çok sayıda vatandaşımız katıldı.

Valilik çelengini Atatürk Anıtına sunan Vali Ata’nın ardından 2. Hudut Alayı Komutanı Piyade Albay Ahmet Gürbüz, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş 95. yıl dönümü kutlamaları kapsamında Atatürk Anıtına çelenk sundu.

Anıt Şeref defterini imzalayan Vali Ata anıt defterine şunları yazdı ; “İstiklal ve istikbalimizin Başkomutanı, Cumhuriyetimizin Kurucusu Aziz Atatürk, Milli mücadele zaferini taçlandıran Cumhuriyetimizin 95. yılını kutladığımız bu önemli günde en derin minnet duygularımızı sunmak için huzurunuzdayız. En büyük eserim diye nitelendirdiğiniz ve bizlere emanet ettiğiniz Cumhuriyete ve kazanımlarına sahip çıkmayı, onu gelecek nesillere aktarmayı temel görev biliyoruz. Manevi varlığınız ve mücadele azminiz bize güç vermekte, ilke ve inkılaplarınız bizlere daima yol göstermektedir. Türk milleti olarak yüksek hatıranız önünde saygıyla eğiliyor, sizi, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, şükranlarımızı sunuyoruz. Ruhunuz şad olsun.”

Kutlama programı Cumhuriyet Alanı’ndaki çelenk sunma töreninin ardından saat 13.30’da Antakya Şehitliği’nde devam etti. Vatan, vazife, bayrak uğruna; canlarını feda ederek mübarek kanlarıyla şanlı bayrağımızı göklerde dalgalandıran Aziz Şehitlerimiz, burada düzenlenen törende saygıyla anıldı.

Şehitlik ziyareti; saygı duruşu, saygı atışı ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Ardından Vali Ata, beraberindeki İl protokolü ile birlikte şehit kabirlerini tek tek ziyaret ederek çiçek bıraktı ve şehit yakınları ile sohbet etti. Aziz şehitlerimizin ailelerinin Cumhuriyet Bayramlarını kutlayan Vali Ata Kur’an-ı Kerim tilaveti ve İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu tarafından yapılan dua ve şehitlerimiz için okunan Fatiha’ların ardından Antakya Şehitliği’nden ayrıldı.