Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hatay Mutfağı Gaziantep’de tam not aldı

Hatay Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep

Hatay Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından 20-22 Eylül tarihleri arasında düzenlenen  ‘Uluslararası Gastronomi Festivali’ne katıldı.

Bu yıl ilki düzenlenen ve 40 ülkeden 41 şefin katılımıyla gerçekleşen festivalde, HBB ve Hatay Mutfak Uzmanı Abdulcelil Erkan, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Yaratıcı Şehirler Ağı’na katılarak gastronomi ödülüne layık görülen Hatay’ı başarılı bir şekilde temsil etti.

GASTRONOMİ KENTİ ÜYELERİ KÜNEFEYE HAYRAN KALDI 

Türk mutfağının zengin lezzetlerinin yerelden ulusala taşındığı renkli festivalde, Hatay mutfağını tanıtan Erkan, kentin yöresel lezzeti künefeyi katılımcıların beğenisine sundu. Hatay’ın damak çatlatan lezzetlerinden künefeye hayran kalan UNESCO Gastronomi kenti üyeleri,  kentin zengin yemek kültürünü yakından tanıma fırsatı buldu.

HBB ekipleri festival kapsamında gerçekleştirdikleri sunumda,  gastronomi alanında Hatay olarak bugüne kadar ne yapıldığını ve ileride neler yapmayı planladıklarını katılımcılarla paylaştı. Festivalin sonunda HBB temsilcileri, sunduğu imkanlar, destek ve güven için Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. De. Lütfü Savaş’a teşekkürlerini iletti.