Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gaziler Günü Hatay’da kutlandı

Şanlı tarihimizin her döneminde

Şanlı tarihimizin her döneminde vatan ve bağımsızlık uğrunda hiç çekinmeden canlarını ortaya koyan şehit ve gazilerimizin aziz hatıralarını yadetmek üzere 19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle Antakya Atatürk Anıtı’nda tören düzenlendi.

Törene Hatay Valisi Erdal Ata, 2’nci Hudut Alayı Komutanı Piyade Albay Ahmet Gürbüz, Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Selahattin Atahan, Hatay Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ali Resul Ceritlioğlu, Vali Yardımcıları Aydın Tetikoğlu ve Meral Batı Demirbaş, İl Jandarma Komutanı Alb.Uğur Ertekin, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, kurum müdürleri, gaziler ve vatandaşlarımız katıldı.

Tören; Atatürk Anıtı’na Hatay Valiliği, Hudut Alay Komutanlığı ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunulması ile başlayıp saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunması ile devam etti. Ardından Türkiye Muharip Gaziler Derneği Hatay Şubesi Başkanı ve Kıbrıs Gazisi Mehmet Ramiz Bakır günün anlam ve önemine binaen yaptığı konuşmasında “ Ey terörü destekleyenler, kan ve gözyaşına çevirdiğiniz, yakıp yıktığınız yaşadığımız coğrafyanın diğer ülkeleri gibi bizim ülkemizi de insan hakları, daha çok barış ve demokrasi maskesiyle karıştırmayınız. Bu gülünç ve inandırıcılıktan uzak Bizans oyunlarınızı biliyoruz. Hiçbir zaman vatansız ve hürriyetsiz yaşamamış olan Yüce Türk Milleti ‘nin fark edemeyeceğini sakın düşünmeyin. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün askerleri olmaktan onur duyan biz Gaziler, “Şehit Nurlanmış Gazi Onurlanmış Askerdir” desturu ile dün olduğu gibi bugün de yarında tek yumruk, tek ses olarak, nöbetimizin başındayız.” dedi

Bir öğrencimizin “ Ya Şehit Ol Ya Gazi” şirinin okunmasının ardından, Muharip Gazilerimizden Galip Dalyan’ın  ‘’Adım Gazidir Benim Soyadım Kahraman “ adlı şiiri seslendirmesi ile tören sona erdi.