Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hataylı Öğretim Görevlisi Melisa Kara Türkiye’ye ödül getirdi

Mustafa Kemal Üniversitesi’ne bağlı

Mustafa Kemal Üniversitesi’ne bağlı Ziraat Fakultesi’nde doktora yapmakta olan Öğretim Görevlisi Melisa Kara;  International Society for Horticultural Science (ISHS) tarafından İstanbul’da düzenlenen kongrede yapmış olduğu İngilizce sunumuyla ödül aldı.

Melisa Kara; Türkiye maydanoz üretiminde söz sahibi konumundaki Hatay’da yaptığı doktora çalışması olan “Nitrate, Nitrite and Chlorophyll Contents in Parsley and their Relations each other” (maydonozdaki nitrat nitrit birikiminin tesbiti ve klorofil içeriği ile ilişkileri) ile ilgili araştırma bulgularını içeren İngilizce sunumuyla ” En iyi sözlü sunum ödülü”nü aldı.

Dünya çapında bir organizasyon olan; Amerika, İngiltere, Almanya, Japonya, Hindistan, Arjantin, İsviçre, Kanada, Kolombiya, Nairobi gibi dünyanın dört bir yanından gelen 2000 akademisyenin katıldığı “IHC 2018 XXX. INTERNATIONAL HORTICULTURAL CONGRESS”  de ödül almayı başaran Hataylı Melisa Kara’nın sunumu tam metin ve İngilizce olarak Acta Horticulturae denen çok saygın bir index yayın organında yayımlanacak.

Ayrıca ödülün bir parçası olarak Melisa Kara’nın bu çalışmasının ve ödülünün haberi, ISHS’nin Chronica Horticulturae isimli  dünya  çapındaki  web haber sitesinde fotoğraflı olarak yer alacak.